Wikipedistka:IrenaKol

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Jmenuji se Irena Koláčková a účastním se kurzů Wikimedia ČR pro seniory. Důvod proč jsem se do kurzů přihlásila byl zájem o psaní článků do Wikipedie vzhledem k tomu, že dnes jsem v důchodu a tak mám čas se věnovat prohloubení mých všeobecných znalostí a podělit se svými znalostmi již nabytými. V produktivním věku jsem pracovala s počítači jako programátor, analytik, informatik, správce aplikace, dnes se říká "ajťák". Nemám tedy žádný problém s technikou pracovat. Jedním z důvodu proč se můžu také Wikipedii věnovat je téměř dokončení rodinného rodokmenu mého a mého manžela. Zajímám se tedy o genealogii a historii. Soustředím se převážně na místa mých předků a rodáků. Mým velkým koníčkem je od roku 2005 fotografování (absolvovala jsem rekvalifikační kurz v IDIFu) a tak myslím, že bych mohla obohatit Commons o řádu svých fotografií. Pomohu doplnit a opravit články, které wiki pravidlům neodpovídají. Dalším mým velkým koníčkem je cestování, které je samozřejmě s fotografováním spojeno. Jezdím na elektrokolu a od jara do podzimu trávím čas v CHKO Brdy, kde si užívám klid a pohodu.

Napsala jsem články:

Přeložila jsem text z článku Cimetière parisien d'Ivry na francouzské Wikipedii a vytvořila tak článek Hřbitov Ivry na české Wikipedii.

Rozšířila jsem články Chynín a Komárov (Beroun) a doplnila o mé fotografie.

Moje druhé pískoviště

Moje třetí pískoviště

Doplňuji fotografie na Commons – úložiště médií. Pomocí mapy nenafocených míst Wikinity vyplňuji bílá místa. Účastním se soutěží, které Wikimedia vyhlašuje.

Vyznamenání Vyznamenání za účast ve výzvě Mikrosoutěž mosty 2023 pořádané spolkem Wikimedia ČR
Vyznamenání Vyznamenání za účast ve výzvě Mikrosoutěž Ohrožené stavby 2024 pořádané spolkem Wikimedia ČR