Tina in the Sky with Diamonds

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Tina in the Sky with Diamonds
Díl seriálu Glee
Pův. názevTina in the Sky with Diamonds
Číslořada 5
díl 2
Premiéra3. října 2013
Tvorba
ScénářBrad Falchuk
RežieBradley Buecker
Prod. kód5ARC02
Hosté
Posloupnost dílů
← Předchozí
Love Love Love
Následující →
The Quarterback
Seznam dílů seriálu Glee
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Tina in the Sky with Diamonds je druhá epizoda páté série amerického hudebního seriálu Glee a v celkovém pořadí devadesátá epizoda tohoto seriálu. Epizodu napsal i režíroval jeden z tvůrců seriálu, Ian Brennan a poprvé se vysílala ve Spojených státech dne 3. října 2013 na televizní stanici Fox. Tato epizoda byla druhou částí dvou epizod, které byly věnovány hudební skupině The Beatles.

V epizodě se poprvé objevila speciální hostující hvězda Demi Lovato, v roli servírky Dani.

Obsah epizody[editovat | editovat zdroj]

V epizodě se poprvé objevila Demi Lovato v roli Dani

New Directions pokračují ve svém dvoutýdenním úkolu při cover verzích písní skupiny The Beatles. Tina Cohen-Chang (Jenna Ushkowitz) je nominována na královnu plesu a je odhodlána a každou cenu vyhrát, takže odkopne Sama Evanse (Chord Overstreet)—který jí nabídl svůj doprovod na ples a ona souhlasila—aby podpořila své potenciální voličky, které přišly na ples bez doprovodu a přehnaně úkoluje svou asistentku a manažerku kampaně, Dottie Kazatori (Pamela Chan). Kitty Wilde (Becca Tobin) je na královnu plesu také nominovaná, ale rozhodne se podpořit Tinu. Bree (Erinn Westbrook) se o tom dozví, uspořádá mohutnou kampaň pro Kitty a spolu s několika dalšími roztleskávačkami přesvědčí Dottie, aby zesměšnila Tinu na maturitním plese.

Na NYADĚ Kurt Hummel (Chris Colfer) zpívá "Get Back", aby podpořil Rachel Berry (Lea Michele), která je v depresích po jejím nepodařeném konkurzu do Funny Girl. Během noční směny v restauraci, kde Rachel a Santana Lopez (Naya Rivera) pracují, tak jedna z jejich kolegyň, Dani (Demi Lovato) vyjádří zájem o Santanu. Jejich zájem je vzájemný, ačkoliv trochu strašidelný pro Santanu a Rachel jí podpoří, než je nechá o samotě, kdy obě zpívají "Here Comes the Sun", jdou městem a nakonec se políbí.

Ředitelka Sue Sylvester (Jane Lynch) najímá studentku vysoké školy Penny Owen (Phoebe Strole), aby se stala zdravotní sestrou na McKinleyově střední škole, Sam se do ní zamiluje a zpívá "Something". Když se Sue rozhodne vyhodit Penny pro neschopnost, Sam překoná svůj strach z jehel, dovolí Penny aby ho očkovala proti meningitidě a později za ní prosí Sue, která nakonec jeho prosby vyslyší.

Na maturitním plese Ryder Lynn (Blake Jenner), Marley Rose (Melissa Benoist), Jake Puckerman (Jacob Artist) a Wade "Unique" Adams (Alex Newell) vystupují s písní "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band". Později Sue oznamuje, že Tina a Stoner Brett (Ryan Heinke) se stali královnou a králem plesu. Na příkaz Bree, Dottie vylije kyblík ledové tříště na Tinu, která je právě na jevišti a Tina odchází se slzami v očích. New Directions ji následují do sborové místnosti, "Hey Jude" a podpoří Tinu, aby se vrátila před dav. Ona to udělá a dostane se jí potlesku.

Rachel během její směny překvapí pan Mr. Campion (Peter Facinelli), režisér Funny Girl, který jí oznámí, že byla obsazena do role Fanny Brice. V Limě trenérka roztleskávaček Roz Washington (NeNe Leakes) informuje Sue, že za incidentem z plesu stojí Bree a vyžaduje, aby byla potrestána. Sue místo toho povýší Bree na kapitánku roztleskávaček a podpoří jí v ponižování New Directions, aby se mohli zocelit v přípravách na Národní kolo. Rachel, Kurt, Santana, Dani zpívají "Let It Be" na oslavu Rachelina úspěchu, zatímco New Directions zpívají tu samou píseň na počest Tiny.

Seznam písní[editovat | editovat zdroj]

  • "Revolution"
  • "Get Back"
  • "Something"
  • "Here Comes the Sun"
  • "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band"
  • "Hey Jude"
  • "Let It Be"

Hrají[editovat | editovat zdroj]

Jacob Artist Jake Puckerman
Melissa Benoist Marley Rose
Chris Colfer Kurt Hummel
Darren Criss Blaine Anderson
Blake Jenner Ryder Lynn
Jane Lynch Sue Sylvester
Kevin McHale Artie Abrams
Lea Michele Rachel Berry
Matthew Morrison William Schuester
Alex Newell Wade "Unique" Adams
Chord Overstreet Sam Evans
Naya Rivera Santana Lopez
Becca Tobin Kitty Wilde
Jenna Ushkowitz Tina Cohen-Chang

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Tina in the Sky with Diamonds na anglické Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]