Diskuse:Progress

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Jak dlouho muze byt clanek v rezimu editace? chtel bych prispet do cnalku o R-7 a Progress ale jsou uz asi 14 dni v rezimu editace. Neni lepsi aby si dotycny autor prispevek pripravil treba ve svem textovem editoru a pak ho behem 1 az 2 dnu uverejnil?

To není režim editace, to je jen upozornění, že na článku někdo pracuje, nebo chce pracovat. Já bych se na vašem místě obrátila na toho, kdo tam šablonu dal (což je wikipedista:Avitek), jestli můžete na článku pracovat vy, nebo co s ním zamýšlí. --Karakal 14:33, 15. 8. 2005 (UTC)
No jo, jenže mít 14 dní šablonu pracuje se je poněkud něobvyklé, přeptám se kolegy sám. -jkb- 14:39, 15. 8. 2005 (UTC)
Klidně to už ignorujte. Ta šablona {{PracujeSe}} má jen zabránit tomu, aby dva lidé zároveň nepracovali na jednom článku. Není to sice v žádných pravidlech, ale podle selského rozumu má takovéto upozornění platnost několika hodin, dejme tomu, že slušňáci by počkali nanejvýš 24 hodiny. Zřejmě Avitek na tom článku pracoval, měl v úmyslu editaci provést nadvakrát, ale nakonec to zvládl při jedné editaci (s nějakými náhledy), nebo prostě se k pokračování nedostal a na tuto šablonu zapomněl. Takže klidně editujte a tu šablonu při své editaci zrušte. Jo, a v diskusích se podepisujte, slouží k tomu čtyři vlnovky: ~~~~. --Luděk 14:46, 15. 8. 2005 (UTC)
No dobrý, jenže ta šablona má zabránit editačním a jiným konfliktům. Takže je-li tam, tak na to namám šahat. Problém je pak, když šablonu zapomenu odstranit, to může jednoho zmást a je proto dobrý, když se přeptá. -jkb- 15:09, 15. 8. 2005 (UTC)
Otázku samozřejmě lze vypustit, ale i tak prostě rezervaci nad 24 hodin je nutno považovat za jakýsi omyl, nedopatření nebo chybu (došlo ke ztrátě spojení, Wikipedie nefungovala atp.) a v podstatě pozbývá platnosti. Nedovedu si představit, že by někdo měl otevřené editační okno týden. Takže klidně se optat, ale zároveň je možné směle ono několikadenní upozornění ignorovat a editovat, co je libo. --Luděk 15:31, 15. 8. 2005 (UTC)