Diskuse:Advent

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 9 lety od uživatele I.Sáček, senior v tématu „Adventní tradice


V samém závěru článku se tvrdí, že roráty jsou jitřní mariánské mše. Naproti tomu odkazovaný článek Roráty říká, že roráty jsou liturgický zpěv. Mohl by to prosím někdo znalý věci uvést na pravou míru? -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Joker Island (diskusepříspěvky) 6. 11. 2006

Viz Diskuse:Roráty --TGM 12. 12. 2008, 10:57 (UTC)

Upozornění! V článku se nacházejí nesmysly, zřejmě se jedná o vandalismus. Chtěl jsem článek opravit, ale v editaci se mi to již nezobrazuje. Viz Dějiny adventu, druhý odstavec. Calmik. -- Tento komentář byl přidán 11. 12. 2010, 20:20 (UTC)

V sekci "Advent v kalendáři" jsem zrušil Český termín Radostná. Gaudete neznamená Radostná, ale "Radujte se". Tímto slovem začíná vstupní antifona mešní liturgie v Římském misálu v latinském vydání. Pro označení této neděle se užívá pouze výše uvedený latinský ekvivalent. --Kenad 27. 10. 2011, 22:24 (UTC)

V sekci dějiny adventu v západní církvi jsem zachitil mírný vandalismus mohl by stím někdo něco prosím udělat děkuji. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Twinsák (diskuse) 1. 12. 2014, 07:35 (UTC)

Adventní tradice[editovat zdroj]

Myslím že se v hesle začínají převažovat vánoční tradice nad adventními, v podstatě bych viděl rozumné rozšířit spíše adventní zvyky a na vánoční odkazovat. Zmiňovat takto mezi adventními zvyky minci ve vánočce, vánočním stromečku, aniž by byl zpracován řádně úplný základ hesla, je myslím zbytečné. Je o čem psát. --I.Sáček, senior (diskuse) 28. 1. 2015, 07:44 (CET)Odpovědět

Začátek (poslední neděle v textu)[editovat zdroj]

Zdravím, můžu se zeptat jak je to s obecným začátkem adventu? Doteďka jsem si myslel, že když je Štědrý den v neděli, 4. a neděle je týden předtím. Když to googlím, nacházím to také tak. Článek ale tvrdí, že 4 a může být na Štědrý den.
Chtěl bych tedy poprosit dalšího, který se mnou souhlasí, aby to opravil. pokud nesouhlasíte, napište mi sem prosím odpověď.
Díky, Matej.volfik 14. 12. 2015, 17:51 (CET)