Wikipedista:Svajcr/Pískoviště3

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Dědictví Koruny české je časopis ochránců a přátel našeho kulturního dědictví, který vydává Nezávislá památková unie.

Rozsah: sv. 30 cm ISSN: 1210-4906

Historie[editovat | editovat zdroj]

Posláním časopisu je sledovat vývoj a osudy našich památek v širším slova smyslu, totiž památek movitých i nemovitých. To se týká nejen historických budov - zámků, hradů, aristokratických i církevních sídel, jakož i drobných památek v krajině, včetně krajiny jako takové. V časopise dáváme prostor také folkloru, uměleckému řemeslu, liturgickým předmětům, hudebním památkám, ale i technickým dílům, architektuře a osudu zaniklých staveb, archeologickým nálezům, upomínkám na mimořádné osobnosti a jejich odkazu...

1 - Dědictví Koruny české je časopis ochránců a přátel našeho kulturního dědictví 2 - Vydavatelem je Spolek Karel IV. Předseda Ing. Alois Maceška. 3 - Letos časopis vychází už 33. rokem 4 - Je vydáván 4x ročně, černobíle 5 - Formát A4 6 - Počet stránek 24 7 - Distribuce a/ předplatitelům b/ v prodejně knihkupectví Academia, Praha 2, Václavské náměstí 24 8 – Redakční rada a redaktoři – viz časopis.

Nakladatelské údaje: Vlašim: MěÚ Vlašim, 1992- Nakladatelské údaje: Praha: Nezávislá památková unie Nakladatelské údaje: Praha: Spolek Karel IV.

Věcné téma: kulturní dědictví Věcné téma: památková péče Věcné téma: ochrana památek

Geografické téma: Česko

Forma/žánr: kulturně-historické časopisy Aktuální periodicita: 4x ročně Anotace: Časopis ochránců a přátel památek seznamuje veřejnost s řadou historických památek a se stavem péče o ně

[1][2]

  1. Dědictví Koruny české : časopis ochránců a přátel našeho kulturního dědictví. Souborný katalog NPÚ (všechny knihovny) [online]. [cit. 2024-04-19]. Dostupné online. 
  2. https://www.bkovarikova.cz/zapisnik/2009/dedictvi-koruny-ceske/