Wikipedista:Sida

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Jmenuji se Otakar Šída. O existenci Wikipedie jsem se dozvěděl z krátké zprávy v časopisu Computer, projekt mě zaujal a v rámci možností bych rád přispěl svou účastí. Nejdřív se pokouším trochu zorientovat, dosud si nejsem zcela jistý, zda je výhodnější snažit se shrnout informace k danému tématu do článků s co největším záběrem, nebo naopak témata spíše heslovitě rozdělit v provázaných skupinách do menších samostatných článků. Zatím se mi zdá lépe vyhovovat druhá varianta. Možný kontakt osida@volny.cz.

Mé zájmy se vztahují k několika oblastem, které se do určité míry doplňují a překrývají:

- Kaktusy, jmenovitě rody Rebutia a Notocactus, pěstitelsky i sběratelsky, ale ještě trochu víc, takže s tím je spojena také botanická nomenklatura a taxonomie (systematika) a informace k příslušným lokalitám (z geografie, klimatologie, atd.).

- Tanvaldsko a širší okolí, Jizerské hory a navazující oblasti, chráněná území a další přírodní zajímavosti všeobecně a floristika zvlášť.

- Počítače profesně již od dob začátků programování v Čechách, teď už spíš jen pamětnicky a uživatelsky (internet, občas něco vyměnit, nainstalovat a pod.).

- Pak ještě alespoň něco málo v dalších oblastech, které s výše uvedenými buď z části mají něco společného nebo nikoliv (foto, video, divadlo Semafor S+Š, scifi+fantasy, ...)