Wikipedista:Maximjas/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
vlajka altarstynu
státní vlajkaPočet obyvatel: 6 (25.4. 2023) město: JawosvilleProvincie: 2 Monarch (Kníže): Maxim JasnýBaron (Vice-kníže) Adam Tvrz Motto: ,,Technologia, via nostra"Měna: Altarstynský gran (neoficiálně CZK) státní zřízení: Federativní Konstituční, polo-absolutní monarchie

[1] Altarstynské Knížetství[editovat | editovat zdroj]

Altarstyn (celým názvem Altarstynské Knížetství) je mikrostát nacházející se uprostřed města Chomutov v státě Česko, stát čítá 6 obyvatel a je dělen na jižní a východní. Hlavní město je Jawosville (česky ,,Javosvil" nebo ,, Džavosvil") a druhým městem je Severní Altarstyn. Stát oficiálně vznikl 3. 4. 2023 na základě deklarační listiny podepsanou oběma zakladateli.


Stát se nachází v městské zástavbě tudíž nemá přístup k vodstvu ani jiným surovinám. Stát má vlastní jazyk (Altarstynská komunikační percepce) na jehož základě bylo vytvořené také jméno Altarstyn, ovšem používá se zde Čeština a Altaršina je tudíž pouze formálním jazykem nikým nepoužívaným. Země je atheistická a tudíž se zde nenachází žádná církev. Státní sport je Airsoft a národní zvíře Pes.

Historie[editovat | editovat zdroj]

3.3. 2022 vznikl na území provincie Jižního Altarstynu stát pojmenován Quatir, později nazýván Ottovy. Stát byl vytvořen v ideologii demokracie a Existoval pouhých 13. dní. Následně byl na území Quatiru vytvořen nový stát jménem Czisko.




Czisko byl stát vytvořen 22.3. 2022 po státu Quatir a Existoval do Listopadu 2022 (tedy přibližně 9 měsíců) kdy byl na jeho území

vytvořen státní útvar PDU (Pumpa-Darkness union)




PDU

byl stát vytvořen na území dnešního Jižního a Severního Altarstynu který existoval od listopadu roku 2022 do 3.4. 2023 (tedy asi 4-5 měsíců)