Wikipedista:AnnTheKid/Lucie Kalinová

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Soubor:LK-002-00956-3.jpg
MUDr. Lucie Kalinová, PhD.

MUDr. Lucie Kalinová, PhD. (* 24. dubna 1983, Frýdek-Místek) je česká lékařka specializující se v oboru plastická chirurgie a korektivní dermatologie. V současné době je ředitelkou soukromé kliniky Brandeis Clinic a primářkou zdejšího oddělení plastické chirurgie.

Profesní kariéra[editovat | editovat zdroj]

Její cesta světem estetické medicíny začala studiem Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. Další zkušenosti získávala na Klinice plastické chirurgie Nemocnice Na Bulovce, kde nasbírala zkušenosti pro složení atestační zkoušky oboru plastická chirurgie pod vedením Doc. MUDr. Jana Měšťáka a následně zde působila jako lékařka se zaměřením na rekonstrukce prsu po nádorových onemocněních a jako odborná asistentka pro výuku studentů 3. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy.

V roce 2018 se stala primářkou Kliniky plastické chirurgie Nemocnice Na Bulovce[1] a od roku 2019 je v čele pražské Brandeis Clinic, kde rozšířila oddělení plastické chirurgie a vede zde tým profesionálních lékařů. Věnuje se zde soukromé praxi zaměřené na plastickou a estetickou chirurgii a speciální výplňové techniky.

Ročně provede kolem 700 operací především zahraničním klientům. Mezi nejčastější výkony patří operace prsou a obličeje.

Zkušenosti z operativních zákroků, vynikající znalosti anatomie a poznatky ze zahraničních sympozií jí umožnily stát se školitelkou pro aplikaci injekčních preparátů v obličejové estetice firmy Allergan® a také byla první vyškolený chirurg v ČR na liftingové nitě Aptos.

Je držitelkou licence České lékařské komory pro obor plastická chirurgie, členkou Společnosti plastické chirurgie J. E. Purkyně, a také mezinárodní organizace International Society Of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS).

Hovoří plynně anglicky a německy.

Publikační činnost[editovat | editovat zdroj]

  • Autorství či spoluautorství více jak 20 odborných publikací, z toho 8x IF
  • Spoluautorství monografie Základy plastické chirurgie[2]
  • Autorství či spoluautorství více jak 20 kongresových sdělení
  • Hlavní speaker sympozií MD Codes 2017, 2018
  • Pedagogická činnost na 1. Lékařské fakultě Univerzity Karlovy
  1. Nemocnice Na Bulovce. www.facebook.com [online]. [cit. 2019-07-29]. Dostupné online. 
  2. DOMX.CZ. Základy plastické chirurgie - Jan Měšťák, Martin Molitor, Ondřej Měšťák, Lucie Kalinová a kol. - Galén - Lékařské knihkupectví ::... [s.l.]: [s.n.] Dostupné online.