Wikipedista:Akatekk/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Hana Machová

(*31.1.1991 Chomutov)



Hana Machová je talentovaná česká fotografka narozená 31. ledna 1991 v Chomutově.

Je známá zejména v zahraničí díky své specializaci na módní fotografii a spolupráci s umělci z různých koutů světa, která proslula svou schopností vidět svět z neobvyklých úhlů.

I přes rozšíření své kariéry do zahraničí zůstává věrná svému rodnému městu Chomutovu, kde nadále aktivně fotí.

Její vášní je Zážitkové focení pro ženy a Hana se zaměřuje na osvětu v oblasti fotografie s elegancí a vtipem jí vlastním . Pro ni je důležité, aby ženy pochopily, že každá z nich je krásná a má svůj jedinečný příběh hodný zachycení. Hana věří, že je důležité naučit české ženy tyto hodnoty a pomoci jim objevit vlastní krásu a sebedůvěru skrze fotografii.

Hana je jedním ze sponzorů nejen organizace Baculatých křivek.

Hana od mládí projevovala zájem o umění a kreativitu a proto se začala věnovat fotografování již od svého útlého věku. Od dětství ji přitahovalo zachycování okamžiků a vytváření vizuálních příběhů prostřednictvím fotoaparátu. S postupem času a se získáváním zkušeností se její nadání a vášeň pro fotografii staly stěžejním kamenem její kariéry.

Od prvních pokusů a experimentování s fotografií až po profesionální práci v oboru, Hana se neustále rozvíjela jako fotografka. Její schopnost zachytit krásu okamžiku a vyprávět příběh skrze obraz ji povýšila mezi talentované fotografy. Tím, že se fotografování věnuje od dětství, má hluboký vztah k tomuto řemeslu a neustále se snaží zdokonalovat a objevovat nové možnosti a techniky ve svém oboru.

Její přístup k životu lze přirovnat k postavě Endy z filmu "Jak básníci přicházejí o iluze", kdy sama říká, že na svět koukala přes prsty. Tento postoj jí umožňuje vnímat svět kolem sebe s hlubším porozuměním a empatií. Jedním z důležitých momentů v jejím životě byl dar od její babičky Anny Nevrklové, žijící v Božičany. Staré zrcadlovky po jejím dědečkovi Josefu Nevrklovi, vášnivém fotografovi. Toto rodinné dědictví znamenalo pro Hanu nejen historickou hodnotu, ale také inspiraci k prozkoumávání světa skrze objektiv fotoaparátu. Dnes Hana stále vlastní tuto starou zrcadlovku a má ji vystavenou jako připomínku rodinného spojení a lásky k umění. Její fotografie nejen zachycují vizuální krásu, ale také vyprávějí příběhy a emocionální hloubku. Její umělecká práce a přístup k životu ji činí významnou osobností v oblasti umění a kreativity, a její dědictví zůstává živé díky její vášni a oddanosti fotografii."


Stručný životopis

Dne 31.ledena 1991 se strojvedoucímu ČD Milanu Machovi a jeho ženě Haně narodila první dcera pojmenována Hana po své matce.

Po narození jejího jediného dítěte, dcery Anežky, si uvědomila a pochopila, co doposud považovala za závažné a důležité, bylo naprosto nepodstatné, poznala co je ve skutečnosti láska, mateřství.

Ve volném čase se věnuje dobročinné činnosti.


Vztahy v rodině

Milan Mach ( *2.9.1952)

  • otec

Hana Machová roz. Nevrklová ( *5.3. 1963)

  • matka

Anežka Machová

  • dcera (*24.2.2017)