Wikipedista:Adrian Diga

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Lilit Hovhannisyan

Arménský zpěvák Lilit Hovhannisyan je jednou z nejjasnějších hvězd na hudební obloze Arménie. Dnes svítí svými originálními obrazy, vtipnými a smutnými písněmi, působivými klipy. Postoj k ní je nejednoznačný: někteří ji kritizují, jiní ji obdivují a uctívají. Jedna věc je jasná - je to mimořádná osoba.


Životní příběh[editovat | editovat zdroj]

Kdy a kde se narodila Lilith Hovhannisyan? Její životopis pochází z roku 1987, 7. prosince. Přesně rok před hrozným zemětřesením, které zasáhlo obyvatele Arménie. Její rodiče byli zaměstnanci: její matka byla učitelkou Arménské školy a její otec byl inženýr. Stále velmi malá holčička Lilith ráda šila šaty pro panenky. Když jsem trošku vyrostla, řekla, že se chce stát návrhářkou oděvů, a už se poprvé pokusila splnit svůj sen: pro sebe a své přátele šila několik jednoduchých, ale módních věcí, přepracovala své otravné šaty matky.

Časy byly těžké, poválečné. Když se dívka otočila na 4 roky, Arménie se podílela na válce s Ázerbájdžánem. Asi tři roky lidé žili prakticky bez elektřiny a v domě Oganesyan zněla hudba jen zřídka. Pouze vzácné větráky, půl hodiny v televizi denně. Kdyby Lilith slyšela v televizi nějakou píseň, pak to celý den zpívala, tak jistě, že všichni byli překvapeni. Lilith také dobře kreslila a strávila dny bez přestávky, zpívala si s sebou, vymýšlela různé modely šatů na papíře.

Identifikace hudebních schopností[editovat | editovat zdroj]

Takže kdo objevil hudební talent v Lilit Hovhannisyan? Její biografie vypráví o tom, jak jeden z jejích příbuzných kdysi zaslechl malou dívku zpívající a fascinován jejím hlasem. Pod nosem zpívala známou melodii a tak profesionálně, že se tento muž obrátil na své rodiče s radou, aby se vážně zapojili do rozvoje svých hudebních schopností.

Maminka Lilith si už dlouho všimla, že dívka má dárek pro zpěv, nicméně rada příbuzného se pro ni stala pobídkou, aby našla čas a vzala svou dceru do hudební školy č. 8 k nim. S. Dzhrbashyan. Tak, Lilit Hovhannisyan, jehož životopis je popsán v tomto článku, vzal profesionální cestu hudebníka a pro několik roků, pod vedením profesionálních učitelů, učil hudební notaci a hrát na klavír.

Ona pak šla na vysokou školu, hrát v EGMK divadle, tentokrát ve vokální třídě. Poté se stala studentkou konzervatoře v Jerevanu, která nese jméno velkého arménského hudebníka, skladatele Komitas. Jako specialitu si vybrala jazzové vokály. V roce 2011 byla Lilith již vlastníkem vysokoškolského diplomu.


Charakteristické rysy[editovat | editovat zdroj]

Navzdory tomu, že dívka měla vynikající vokální schopnosti, nevěděla, jak se divákovi prezentovat. Byla velmi plachá a plachá. I když se dostala do soutěže zpěváků „Ai Superstar“, nevěděla, jak jednat na jevišti, co dělat. Ze vzrušení měla dokonce horečku a nemohla zpívat.

Nejmladší člen poroty, Vahram Petrosyan, se po přezkoumání svého profilu rozhodl dát Lilit Hovhannisyan šanci. Její životopis byl samozřejmě působivý. Do té doby měla poměrně slušné hudební vzdělání jako klavíristka a zpěvačka. Jako výsledek, dívka měla možnost mluvit před porotou po zotavení. Vyrobeno - a splnilo kvalifikační kolo.


Stezka k úspěchu[editovat | editovat zdroj]

Byla to trnitá cesta plná překážek. Účast na výstavě „Ay Superstar“ samozřejmě dala Lilith hodně. Nedosáhla finále a nestala se vítězem, nicméně získala obrovský zážitek, pravý přítel v osobě člena poroty, který jí tehdy pomohl.

Byl to skladatel Vahram Petrosyan. Povzbuzoval ji v každém směru a svými vtipy pomáhal vyrovnat se s neustálým stresem, který je vlastní všem soutěžím. Pak se mezi lidmi rozšířily pověsti o romance mezi Vagramem a Lilit Hovhannisyanem

Mimochodem, její písně byly přímo spojeny s mladým skladatelem. Byl jejich autorem. Pak se stali neoddělitelnými a všude se objevili společně. Během této doby se zdálo, že Lilith rozkvétá, je sebevědomější, rozhodnější. Stále více měla nové hity. Jeden je lepší než ten druhý. Kdysi na ni neočekávaně upadl. A teď všichni věděli, kdo je Lilith Oganesyanová. Její písně se staly hity, mladí fanoušci ji chtěli napodobit, šaty jako ona, atd. A zpěvačka sama se před našimi očima měnila, každý den se stávala stále krásnější.

Manželství[editovat | editovat zdroj]

Pak byl internet zaplaven informacemi, že svatba Lilit Hovhannisyan měla začít. Její manžel - Wagram, kterého všichni znají, se stal výrobcem nově vytvořené ženy. A určitě jí to prospělo. Pak zpívala na obraz založený na slavném spisovateli Nar-Dos "The Killed Dove".

Ve stejném roce byla oceněna jako nejlepší ženská zpěvačka roku. To ji samozřejmě inspirovalo a podněcovalo k dosažení nových výšin. Od roku 2008 získala různá ocenění, ale nejhlasitější z nich je Světová arménská zábava, kterou získala v Kodak Hall v Los Angeles


Písně Lilit Hovhannisyan[editovat | editovat zdroj]

Téměř všechny písně mladé zpěvačky se stávají hitem. Většina z nich neklesá z prvních řádků hodnocení různých rozhlasových stanic na několik měsíců a klipy, které jsou na nich natočeny, vypadají jako mini-filmy. Mají spiknutí, příběh a rozuzlení. V každém z klipů se Lilith divákovi objevuje zcela novým způsobem. Dále v článku uvádíme jména některých jejích písní, které zpěvákovi přinesly velký úspěch:

  • "De el mi" (Zastavit);
  • "Jsi moje panenka";
  • "Ne, ne";
  • "Moje láska, já tě nenávidím";
  • "Mexiko";
  • "Gypsy";
  • "Neodvracejte se";
  • "Elegy";
  • "Requiem" atd.


Splněný sen[editovat | editovat zdroj]

Nedávno Lilith založila svůj internetový obchod. Zde si dívky mohou vybrat střih a barvu šatů, které se jim líbí, modeled Lilith. Možná, že jednou otevře svou značku a vyrobí oblečení pod vlastní značkou. Mezitím její obchod funguje výhradně online. Její věrní zákazníci jsou fanoušci jejího talentu.


Publicita

Lilit Hovhannisyan má v každém koutku světa obrovských obdivovatelů, skoro v každé zemí má většina lidí fanouškovskou stránku a přidávají na ni všechny její fotky, videa, a příspěvky které samy vytvoří. Většina těch stránek se nazývají například:

„lilithovhannisyan_cz_clothes”

„lilithovhannisyan_erkrpaguner”

[1]„lilithovhannisyan_russia_”

Vytvořil Adrian Diga

  1. DIGA, Adrian. Lilit Hovhannisyan life magazine.Chybí název periodika! 23. 5., roč. 2020, čís. 1, s. 2.