Wikipedie:WikiProjekt Hebraistika/Pomoc

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Féničtina[editovat | editovat zdroj]

Ahoj, nedávno jsem založil článek Féničtina a byl bych celkem rád, kdyby se nějaký hebraista mrknul na jeho sekci Fonologie, jelikož tam nejspíš budou určité nepřesnosti, pramenící z mé neznalosti semitských jazyků. Jedná se o překlad z angličtiny, ale předpokládám, že například zmíněné „protosemitské sykavky“ mají v češtině jinou transkripci. Díky. --Koroner 13:15, 12. 6. 2008 (UTC)

To, co mě praštilo do očí, (vyloženě anglické přepisy) jsem opravil, u zbytku nevím, protože každý autor přepisuje semitské jazyky do latinky trochu jinak, každý používá trochu jiný systém (třeba ta smítka nad samohláskami). Tak to korigovat podle nějakých českých knížek, nebo nechat raději tak. --Daniel Baránek 13:24, 12. 6. 2008 (UTC)

Izraelští vědci[editovat | editovat zdroj]

Zdravím. V článku Homo floresiensis jsem mimo jiné použil jméno izraelských vědců, které anglické zdroje jmenují jako Israel Hershkovitz a Liora Kornreich. Předpokládám, že česká transkripce bude jiná, mohu poprosit o její kontrolu a změnu? Moc díky. Jan.Kamenicek 30. 4. 2009, 20:17 (UTC)