Ripanjský tunel

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Obrázek Tomuto článku chybí obrázky. Víte-li o nějakých svobodně šiřitelných, neváhejte je načístpřidat do článku. Pro rychlejší přidání obrázku můžete přidat žádost i sem.
WikiProjekt Fotografování

Ripanjský tunel (v srbské cyrilici Рипањски тунел) se nachází v blízkosti stejnojmenné obce jižně od srbské metropole Bělehradu. Jednokolejný železniční tunel je dlouhý 1,646 km a vede v severo-jižním směru. Je součástí trati Bělehrad–Niš a nachází se na traťovém kilometru 29,987.3–31,600.35.

Historie[editovat | editovat zdroj]

Tunel byl budován v letech 18811884 jako součást nejstarší železniční trati na území Srbska. Jednalo se první stavbu svého typu v zemi. Jeho výstavba byla s blízkým Ripanjským viaduktem přes řeku Rajlu jednou z nejnáročnějších částí trasy. Účastnilo se jí několik tisíc lidí. Proražen byl v lednu 1883; ražen byl ve vápenci a pískovci. Zprovoznění tunelu se uskutečnilo ale až v lednu 1884, a dokončení stavby zpomalilo otevření celé tratě.[1]

Nedlouho po zprovoznění se podpěrná zeď u tunelu zřítila[2][3] a stavba tak musela být opravována. O nekvalitnosti železničních staveb a možném zřícení celého tunelu tehdy psala radikální strana.

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Článek na portálu niškevesti.rs (srbsky)
  2. KLIMEŠ, Martin. Timocká vzpoura roku 1883 v příčinách a důsledcích s přihlédnutím k soudobému česky psanému tisku. Praha, 2014. Bakalářská diplomová práce. Masarykova univerzita. Vedoucí práce doc. PhDr. Václav Štěpánek, Ph.D.. s. 58.
  3. Článek v archivu deníku Glas Javnosti (srbsky)