Na stromě

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Na stromě
Původní názevSur un arbre perché
Země původuFrancieFrancie Francie
Jazykfrancouzština
Délka90 minut
Žánrkomedie
ScénářPierre Roustang
Jean Halain
Serge Korber
RežieSerge Korber
Obsazení a filmový štáb
Hlavní roleLouis de Funès
Geraldine Chaplinová
Olivier de Funès
Alice Sapritchová
Paul Préboist
Roland Armontel
ProdukceRaymond Danon
Maurice Jacquin
HudbaAlain Goraguer
KameraEdmond Séchan
StřihMarie-Claire Korber
Výroba a distribuce
PremiéraFrancie 14. dubna 1971
Na stromě na ČSFDIMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Na stromě (orig. Sur un arbre perché) je francouzská filmová situační komedie Serge Korbera v hlavní roli s Louisem de Funèsem z roku 1971.

Děj[editovat | editovat zdroj]

Podnikatel a stavitel dálnic Henri Roubier cestuje autem jižní Francií, aby uzavřel další obchod. Během dopravní zácpy se k němu díky výhrůžkám do auta nacpe stopař (Roubier ho předtím u silnice málem srazil) a navíc s sebou přivede ještě madam Müllerovou, která nemůže pokračovat v jízdě ve svém původním autě. Když se vydají na cestu, posádka auta se hádá a Roubier nezvládne rychlou jízdu a auto spadne z pobřežního útesu. Naštěstí spadne do koruny pinie, jež ze skály vyrůstá. Všichni tři tam ale zůstávají uvězněni. Roubier doufá, že je brzy někdo objeví - je totiž veřejně známým podnikatelem. Potíž je ale v tom, že nikdo o jeho cestě nevěděl. V televizi se mezitím začínají šířit spekulace o Roubierově zmizení.

Trojice se pokouší dostat z auta několika způsoby. Ze svého šatstva vytvoří provaz, po němž by se mohli dostat z útesu dolů k moři, ale ten se začne trhat, když po něm začne Roubier sestupovat. Výsledkem je tedy pouze to, že zůstávají v autě polonazí. K osvobození jim pomůže vzkaz v láhvi na padáku, která přistane v restauraci v nedalekém městě a nakonec se dostane až k policii. Ta se k útesu vydá a zahajuje záchranné práce.

Když se vše rozkřikne, na místo přijedou také média a zvědavci. Záchranáři vytvoří několik plánů, jak skupinu zachránit. Ale o všech tvrdí, že je zabije. Auto nakonec odnese vrtulník, který pošlou Roubierovi obchodní konkurenti. Skupinu ale neodvezou do bezpečí, ale na opuštěný ostrov.

Obsazení[editovat | editovat zdroj]

Louis de Funès Henri Roubier
Geraldine Chaplinová paní Müllerová
Olivier de Funès stopař
Alice Sapritchová Lucienne Roubierová
Paul Préboist reportér
Roland Armontel otec Jean-Marie
Franco Volpi Mazzini
Hans Meyer plukovník Müller

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]