Lure of the Temptress

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Lure of the Temptress
VývojářRevolution Software
VydavatelVirgin Interactive
RežisérCharles Cecil
DesignéřiCharles Cecil
Dave Cummins
Daniel Marchant
Richard Joseph
SkladatelRichard Joseph
EngineVirtual Theatre
PlatformyAmiga, Atari ST, DOS
Datum vydáníčerven 1992
Žánradventura
Herní módsingleplayer
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Lure of the Temptress je fantasy point and click adventura vytvořená společností Revolution Software a vydaná společností Virgin Interactive Entertainment v roce 1992 pro Atari ST, DOS a Amigu. L.O.T.T. byla první hra vytvořená v enginu Virtual Theatre, který se později využil pro další hry Revolution Software - Beneath a Steel Sky a sérii Broken Sword.

Příběh[editovat | editovat zdroj]

Hráč se ujímá role mladého vesničana Diermota, naposledy zaměstnaného jako náhončí v králově lovecké družině. Jedné noci král dostává zprávu ve které je žádán o pomoc při potlačení povstání v zapadlé vesnici Turnvale. Královi muži vyrážejí do bitvy a Diermot je sleduje na svém poníku. Je nedobrovolně vtažen do bitvy. V Turnvalu družina nenaráží na obyčejné selské povstání, ale na ohavné, divoké a nelidské žoldáky - Skorly, kteří jsou vedeni mladou a krásnou čarodějkou Selenou. Králova družina je poražena a král zabit. Diermot je zatčen a vržen do kobek, kde začíná jeho dobrodružství.

Uvolnění do freeware[editovat | editovat zdroj]

V dubnu 2003 byla hra uvolněna k volnému šíření a je k dispozici na stránkách Revolution Software. Původní zdrojový kód se sice ztratil, je však možné využít virtuální stroj ScummVM, který tuto hru podporuje a díky kterému ji lze hrát na mnoha různých platformách.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]