If I Can't Have Love, I Want Power

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
If I Can't Have Love, I Want Power
InterpretHalsey
Druh albastudiové album
Vydáno27. srpna 2021
Nahráno2020–2021
ŽánryPop
Rock
Jazykangličtina
VydavatelstvíCapitol Records
ProducentiTrent Reznor a Atticus Ross
Halsey chronologicky
Manic
(2020)
If I Can't Have Love, I Want Power
(2021)
Některá data mohou pocházet z datové položky.

If I Can't Have Love, I Want Power je čtvrté studiové album americké zpěvačky a skladatelky Halsey. Vyšlo 27. srpna 2021 prostřednictvím Capitol Records. Producentem je americký hudebník Trent Reznor a anglický producent Atticus Ross. Album obsahuje ve standardní edici 13 skladeb a jedná se o sólové písně bez hostů.

Halsey popsala desku jako „koncepční album o radostech a hrůzách těhotenství a porodu“. Obal alba je inspirován uměleckými vyobrazeními Marie, matky Ježíše. Divadelní film s názvem alba a představením hudby z alba, režírovaný americkým filmařem Colinem Tilleym je naplánován na promítání ve vybraných IMAX kinech po celém světě 25. a 26. srpna 2021. Lístky se začaly prodávat 3. srpna 2021.

Pozadí[editovat | editovat zdroj]

Po vydání třetího alba Manic probíhalo koncertní turné s názvem Manic World Tour v roce 2020. 12. března se udál poslední koncert a poté všechny zbývající koncerty byly odloženy a přeplánovány v důsledku pandemie covidu-19, než bylo turné oficiálně zrušeno 23. ledna 2021. Halsey také v lednu oznámila své první těhotenství s americkým scenáristou Alevem Aydinem poté, co utrpěla mnoho potratů v důsledku endometriózy a podstoupila operaci v roce 2017.

28. června 2021 se ve velkých městech USA objevila řada billboardů, které oznamovaly čtvrté studiové album Halsey s názvem If I Can't Have Love, I Want Power. Téhož dne album sama Halsey potvrdila prostřednictvím sociálních sítí. Bylo také odhaleno, že album produkovali americký hudebník Trent Reznor a anglický hudebník Atticus Ross, členové americké rockové kapely Nine Inch Nails. V krátkém upoutávkovém videu Halsey naznačila punkrockový zvuk alba. 7. července 2021 odhalila obal a oznámila datum vydání. Svého syna Enderyho Ridleyho Aydina porodila 14. července 2021.

Seznam skladeb[editovat | editovat zdroj]

Pořadí Název Délka
1. The Tradition    
2. Bells in Santa Fe    
3. Easier than Lying    
4. Lilith    
5. Girl Is a Gun    
6. You Asked for This    
7. Darling    
8. 1121    
9. Honey    
10. Whispers    
11. I Am Not a Woman, I'm a God    
12. The Lighthouse    
13. Ya'aburnee    

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku If I Can't Have Love, I Want Power na anglické Wikipedii.