IGW

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
IGW
Logo
Logo
Základní údaje
Právní formaspolečnost
Datum založení1949 v Belgii
ZakladatelFons Watteeuw
SídloOostkamp, Belgie
Klíčoví lidéHolger Stehling (CEO)
Charakteristika firmy
Oblast činnostiPrůmyslová výroba
Produktyozubená kola, převodovky, hřídele, skříně, spojky, služby
Obrat100 000 000 € (2014)
Zaměstnanci1 000 (2014)
Identifikátory
Oficiální webhttp://www.igwpower.com
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Společnost IGW (International Gears Watteeuw) je mezinárodní výrobce ozubených kol a převodových skříní. Společnost má sídlo v Oostkamp (Belgie).

Činnost[editovat | editovat zdroj]

Společnost IGW je dodavatelem řešení v oblasti převodových systémů pro specifické použití v některých průmyslových odvětvích na celém světě. Zaměřuje se zejména na tři hlavní trhy:

  • Doprava: projektování, výroba a servis ozubených kol, převodovek a spojek pro vlaky, metro, tramvaje, lanovky a plavidla.
  • Průmysl: dodávka řešení v oblasti převodových systémů pro odvětví jako je textilní a tiskařský průmysl, polovodiče, zdravotnický a chemický sektor.
  • Energetika: dodávka řešení v oblasti energetiky, například vrtné soupravy na naftu a plyn, elektrárny, větrné turbíny a další.

Historie[editovat | editovat zdroj]

Společnost IGW byla založena v roce 1949 Alfonsem Watteeuwem. Hlavní podíl na vytvoření společnosti však měl jeho otec Henri Watteeuw, který byl hostujícím přednášejícím na strojírenské fakultě Katolické univerzity v Lovani a technickým ředitelem střední školy VTI v Bruggách.

Společnost se postupně rozšířila z podniku jednoho muže na mezinárodní společnost s klienty, jako je Airbus a Atlas Copco. V dnešní době[kdy?] společnost IGW zaměstnává více než 1000 lidí. Kromě sídla v belgickém městě Oostkamp má podniky v Brně (Česko), Jasi (Rumunsko), Suzhou (Čína) a Zanesville (Ohio).

Tato společnost působí samostatně jako součást holdingu BMT Group, který koupil společnost IGW v roce 1995.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]