I'd Rather Believe in You

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
I'd Rather Believe in You
InterpretCher
Druh albaStudiové album
VydánoŘíjen 1976
Nahráno1976 - 9. července 1976
Žánrypop, rock
Délka33:09
Jazykangličtina
VydavatelstvíWarner Bros.
ProducentiSteve Barri, Michael Omartian
Cher chronologicky
Stars
(1975)
I'd Rather Believe in You
(1976)
Cherished
(1977)
Singly z alba I'd Rather Believe in You
  1. „Long Distance Love Affair“
    Vydáno: 1976
Některá data mohou pocházet z datové položky.

I'd Rather Believe in You je třinácté studiové album zpěvačky a herečky Cher, vydané v říjnu roku 1976 u Warner Bros. Records.

O albu[editovat | editovat zdroj]

Po velkém komerčním propadu předchozí (do rockové hudby laděné) studiové desky Stars byla Cher směřována zpět k popovějším melodiím. Novém album produkovali Steve Barri a Michael Omartian.

Cher nahrávala album v době těhotenství se synem Elijah Blue Allman, jejím druhým dítětem. Na zadní obal desky mu napsala věnování: A zvláštní díky Elijahovi, že jsi počkal až do dne, kdy jsem dokončila své album Cher.

Album obsahuje celkem pět cover verzí: "I Know (You Don't Love Me)" původně nazpívala v roce 1961 Barbara George, "Flashback" Paul Anka v roce 1973, "It's a Cryin' Shame" Gayle McCormick v roce 1971, "Early Morning Strangers" Barry Manilow v roce 1974 a "Knock On Wood" Eddie Floyd v roce 1966.

Některá vydání mimo Severní Ameriku obsahují dvě bonusové skladby. První z nich je "Pirate" (jako stopa číslo jedna), která se o rok později objevila na následujícím studiovém albu Cherished a byla vydána jako pilotní singl. Druhým bonusem je duet s Harrym Nilssonem "A Love Like Yours (Don't Come Knocking Every day)", která v té době také vyšla jako singl, ale propadla.

Album se však v hudebních žebříčcích vůbec neumístilo, veřejnost o něj nejevilo zájem. I to i přes silné skladby a moderní zvuk. Steve Barri se nechal vyjádřit, že si za svou práci na albu dočkal od spousty lidí mnoho komplimentů, mnohem více, než za ostatní práci, kterou kdy vytvořil. S tímto albem prý chtěli Cher předvést jako opravdovou zpěvačku, s jiným stylem písní než ty, které dělala předtím. Je to nejméně prodávané studiové album Cher, v Americe si ho koupilo okolo 95 000 posluchačů, v Anglii jen kolem 8 000. Celosvětový prodej činí okolo 200 000. Michael Omartian, spoluproducent alba, to přičítá mizivé propagaci alba, související s Cher předchozím porodem.

Album nebylo nikdy vydané na kompaktním disku, žádné prodávající se CD s tímto titulem tedy není oficiální. Podle časopisu Billboard, Cher vlastní veškerá práva k tomuto albu a Warner Bros nemají žádná práva k reedici na CD.

Stejně jako s jinými (neúspěšnými) deskami Cher z 60. a 70. let, v posledních letech se stávají vyhledávaným artiklem nejen mezi skalními fanoušky.

Singly[editovat | editovat zdroj]

Jediným vydaným singlem z alba je rockově laděná píseň "Long Distance Love Affair". Singl byl vydán na 7" desce s písní "Borrowed Time" na straně B. Cher singl propagovala dvěma vystoupeními ve své tehdejší televizní show. Stejně jako celá deska, i singl se vůbec neumístil a propadl. Původní plán vydat baladu "I'd Rather Believe In You" jako druhý singl se však po neúspěchu pilota i celého alba nikdy neuskutečnil. Producent alba Steve Barri se k tomu vyjádřil takto: „Náš plán byl začít s "Long Distance Love Affair" a dále pokračovat ve velkém stylu s baladou "I'd Rather Believe In You" - o které jsme všichni byli přesvědčení, že je úžasná a že posune Cher na další level. Ale to se nikdy nestalo. Je to škoda. Opravdu jsme byli přesvědčení, že tenhle plán bude trhák.“

Seznam skladeb[editovat | editovat zdroj]

Pořadí NázevAutor Délka
1. Long Distance Love Affair  Michael Price, Dan Walsh 2:45
2. I'd Rather Believe in You  Michael Omartian, Stormie Omartian 3:45
3. I Know (You Don't Love Me)  Barbara George 2:54
4. Silver Wings & Golden Rings  Gloria Sklerov, Molly Ann Leikin 3:20
5. Flashback  Artie Wayne, Alan O'Day 3:53
6. It's a Cryin' Shame  Dennis Lambert, Brian Potter 2:49
7. Early Morning Strangers  Barry Manilow, Hal David 3:43
8. Knock on Wood  Eddie Floyd, Steve Cropper 3:30
9. Spring  John Tipton 4:23
10. Borrowed Time  John M. Hill, William Soden, Joe Weber, Spencer Michlin 2:57