Hamburgerový postulát

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Hamburgerový postulát
Pův. názevThe Hamburger Postulate
Číslořada 1
díl 5
Premiéra22. říjen 2007
Tvorba
ScénářJennifer Glickman
RežieAndrew D. Weyman
Prod. kód3T6604
Hosté
Posloupnost dílů
← Předchozí
Efekt světélkující rybky
Následující →
Paradigma Pána prstenů
Seznam dílů seriálu Teorie velkého třesku
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Hamburgerový postulát (v anglickém originále The Hamburger Postulate) je pátý díl první řady amerického televizního seriálu Teorie velkého třesku. V této epizodě hostuje Sara Gilbert. Režisérem epizody je Andrew D. Weyman.

Děj[editovat | editovat zdroj]

Celá partička večeří v Cheesecake Factory, kde pracuje Penny. Přijde za nimi Leslie (Sara Gilbert), která požádá Leonarda, aby hrál na violoncello v jejím smyčcovém kvartetu (jako záskok za kolegu, který se nakazil při práci a ostatní s ním nechtějí hrát). Leonard nejen, že souhlasí, ale ještě nabídne, že mohou cvičit v jeho bytě, kde bydlí se Sheldonem. Po prvním cvičení Leslie Leonarda svede a dojde k sexu. To rozruší Sheldona, který se několikrát doptá Penny, jak se má chovat, když visí na klice od Leonardově pokoji kravata.

Penny později Leonardovi gratuluje, což ho rozhodí a nutí přemýšlet nad tím, co tím myslela. Ten se nakonec rozhodne rozvíjet reálný vztah s Leslie, než pokračovat v tom imaginárním s Penny. V laboratoři se však Leslie přizná, že vztah nechce a že Leonarda potřebovala jen na jednu noc uspokojit své sexuální potřeby (které jsou tímto uspokojeny až do nového roku). Leonard to později oznámí Penny, která odchází s úsměvem na tváři.

Obsazení[editovat | editovat zdroj]

Johnny Galecki Leonard Hofstadter
Jim Parsons Sheldon Cooper
Kaley Cuoco Penny
Simon Helberg Howard Wolowitz
Kunal Nayyar Raj Koothrappali
Sara Gilbert Leslie Winkle

Reakce[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]