EM Strasbourg Business School

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

EM Strasbourg Business School je francouzská vysoká škola se sídlem ve Štrasburku. Byla založena v roce 1919 z iniciativy Štrasburské obchodní a průmyslové komory a je třetí největší fakultou Štrasburské univerzity.

Od roku 2000 má EM Strasbourg status tzv. grande école, což z ní činí jednu z nejprestižnějších a nejuznávanějších obchodních škol ve Francii. V současných žebříčcích patří mezi patnáct nejlepších vysokých škol ve své třídě[1].

Popis[editovat | editovat zdroj]

EM Strasbourg je akreditovaná u třech mezinárodních organizací: EPAS, AMBA, a AACSB[2]. Vznikla sloučením IECS (Institut d'enseignement commercial supérieur), založeného v roce 1919, a Institut d'administration des entreprises (IAE) de Strasbourg. Je členem sítě IAE a Conférence des grandes écoles. EM má jedinečnou výsadu, že je jedinou francouzskou obchodní školou, která je plně integrována do tradiční univerzity[3].

Programy[editovat | editovat zdroj]

Nabízí studium ekonomických oborů s možností specializace, včetně programu Grande école, magisterských programů, programů Executive MBA, bakalářských programů a doktorských programů.

Mezinárodní srovnání[editovat | editovat zdroj]

V roce 2019 se program “Master in Management” umístil na 79. místě v mezinárodním žebříčku deníku Financial Times[4].

Významní absolventi[editovat | editovat zdroj]

Mezi významné absolventy patří Jean-Marc Zulesi nebo Patrick Hetzel.

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Écoles de commerce avec prépa : le classement 2018. Challenges [online]. [cit. 2024-04-26]. Dostupné online. (francouzsky) 
  2. (francouzsky)L’EM STRASBOURG OBTIENT L’ACCRÉDITATION AMBA POUR 3 ANS
  3. EM Strasbourg Business School, Strasbourg (67), avis et classement - L'Etudiant. www.letudiant.fr [online]. [cit. 2024-04-26]. Dostupné online. 
  4. (anglicky)Masters in Management 2019 Archivováno 28. 10. 2019 na Wayback Machine.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]