Domov pro seniory Hortenzie

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Domov pro seniory Hortenzie
Průčelí budovy Domova pro seniory
Průčelí budovy Domova pro seniory
Základní informace
Současný majitelpříspěvková organizace hl.m. Prahy
Poloha
AdresaBořanovice, Pakoměřice, ČeskoČesko Česko
Souřadnice
Map
Další informace
Webwww.hortenzie.cz
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Domov pro seniory Hortenzie, příspěvková organizace hlavního města Prahy je poskytovatelem sociálních služeb v okrese Praha-východ, Středočeský kraj. Nachází se v obci Bořanovice u severního okraje Prahy. Původní sídlo bylo v Praze, v městské části Praha 1 na Malé Straně, v budově kláštera augustiniánů, v těsné blízkosti římskokatolického kostela sv. Tomáše. K přestěhování Domova do obce Bořanovice došlo v roce 1998. V současné době[kdy?] je ředitelkou Mgr. Hana Pavlíková.

Základní služby[editovat | editovat zdroj]

Domov pro seniory disponuje celkem 65 lůžky a je určen pro mladší seniory věkové kategorie 65 až 80 let a starší seniory věkové kategorie nad 80 let. Mezi základní poskytované služby Domova patří ubytování včetně celodenního stravování, pomoc při zvládání běžných úkonů každodenního života, ošetřovatelská péče o klienty a sociálně-psychologická a terapeutická péče – součástí je i ordinace praktického lékaře.

Doplňkové služby[editovat | editovat zdroj]

V Domově je k dispozici například kavárna, kadeřnice, pedikérka. Významná je i dobrovolnická činnost, klienti zde mají možnost využití canisterapie či pastorační péče.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]