Diskuse s wikipedistou:Svetluskacz

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

©

Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout obrázky či jiné dílo chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosím, na Soubor:Luky Lukac portret.jpg a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Připomínáme, že je nutno v popisu obrázku či jiného souboru jasně uvést jeho zdroj a licenci. Důvody, proč je žádnoucí tyto údaje uvádět, jsou popsány na stránce WikiProjektu Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obratťe se na diskusi WikiProjektu Licence souborů.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:Průvodce, Wikipedie:Váš první článek a Nápověda:Obrázky.

Díky za pochopení. Věříme, že potřebné údaje doplníte a přidáte do Wikipedie ještě další potřebné obrázky a soubory, u kterých již tyto údaje ihned uvedete.

--Tlusťa 18:05, 7. 4. 2007 (UTC)

Stejně jsem označil i Soubor:Luky Lukac ilustracni foto 563x100.jpg --Tlusťa 18:09, 7. 4. 2007 (UTC)

Smazal jsem Rodny list, opravdu to pro wiki nema vyznam, navic by to mohlo vest k ruznym problemum, uvedomte si, ze by si rodny list mohl kdokoli stahnout. Navic by s timto musel souhlasit i druhy zakonny zastupce ... --Vrba 13:05, 10. 4. 2007 (UTC)

Podívejte se, prosím, na Wikipedie:Věrohodné zdroje. Zejména pak na kapitolku Věrohodné zdroje - Některé definice. Wikipedie chce tzv. sekundární zdroje. --Luděk 13:34, 10. 4. 2007 (UTC)

Markéta Lukáčová[editovat zdroj]

Bohužel jsem si nevšiml, že mažete svůj článek, a tak jsem Vás zablokoval za mazání obsahu. Omlouvám se. Přesto by se však článek neměl mazat, jednak už do něj přispěli jiní, jednak o něm hlasuje. Tak ho prosím už nemažte. Hned Vás odblukuji. --Japo ¿ 13:54, 10. 4. 2007 (UTC)

Milý Japo, děkuji za vysvětlení a přijímám. Přesto bych z vlastní vůle ráda svůj článek o své osobě z Wikipedie odstranila. Co proto mohu udělat? Zdraví Majka Lukáčová


Můžete se vyjádřit v komentářích u hlasování. --Japo ¿ 14:01, 10. 4. 2007 (UTC)

K hlasování o smazání[editovat zdroj]

To, že se hlasuje o smazání nějaké stránky, v očích vkladatele šablony z encyklopedického hlediska nedostatečně významné, je na stránkách wikipedie naprosto běžné. Hlasováním už prošli mnohem významější osoby než jste (s prominutím:-) vy, např. Vladimír Boudník. Jinak se nedoporučuje psát články sama o sobě, doporučuji k přečtení Wikipedie:Ješitný článek.

A že když Vám smažeme ten článek o Vás, tak nám nenapíšete nic o malování na hedvábí, no nic, on (jak jste sama napsala) nám to sem časem napíše někdo jinej (a třeba uvede vaší knihu jako zdroj:-)

S přáním hezkého dne Jedudědek 14:02, 10. 4. 2007 (UTC)

Milý Jedudědku,
víte ono pro přispěvovatele-laika je dosti trpké a jistě sám víte, že časově náročné prokousat se obecnými pravidly, principy a jinými obsáhlými stránkami enc. Pár kusých informací o mne jsem poskytla v loňském roce jako svůj první pokus (a byla ráda, že jsem vůbec technicky odhalila všechny fíglíky...).
Trochu mne překvapil systém enc., kdy o hlasování o smazání článku není jeho autor ani vyrozuměn a upozorněn, aby měl šanci dodat např. odkazy apod. - to se týká mé osobní stránky Markéta Lukáčová (o stávajícím problému jsem se dozvěděla náhodou).
Naopak včera jsem byla vyrozuměna v případě doplnění copyright k fotografiím ze stránek Lukyho Lukáče, které jsem také vkládala loni já. Rázem následovalo několik dalších kroků, kdy jsem nakonec celý den strávila dokazováním objektivnosti, dále dokazováním, že fotografie jsou skutečně mé, můj muž je skutečně můj muž a dochodil vysokou školu a naše děti jsou našimi dětmi....., většinu doložitelného jsem nakonec doložila (ač při pohledu na jiné stránky na wikipedii autobiografického charakteru podobné odkazy nenalézám). Některé důvěryhodné informací čekám, ne vše existuje na internetu.... Po tomto martýriu jsem objevila právě zmíňku o hlasování o mé stránce. Má prosba o smazání tohoto článku (a představa, že bych musela případně doplňovat každou druhou uvedenou informaci) a poznámka o budoucím nerealizování zamýšleného článku o Malbě na hedvábí byla podležena právě mou ztrátou chuti do této práce po technické a "dokazovací" stránce. Skutečně bych na další podobnou zkušenost neměla sil a vím o zajímavějších věcech, které se dají dělat... třeba malovat a hrát si s dětmi. Nechápu proto dost dobře Vaši vydedukovanou souvislost mezi mou prosbou o smazání článku (ta se diametrálně liší od Vašeho "když mi smažete článek, tak ...") a mým sdělením, že již nebudu psát další článek....?
V samém počátku mne myšlenka Encyklopedie připadla naprosto úžasná, po zkušenostech přispěvatele je mi hořce a přeji jen ostatním, o které věřím máte jako správci a wikipedisté zájem, hodně sil a času.
Majka Lukáčová – Tento příspěvek přidal(a) Svetluskacz,18:09, 10. 4. 2007 SE(L)Č
Jestli jste to tak nemyslela, tak to se omlouvám, ale vyznělo to tak. Jinak co se různých pravidel týče je jich tu opravdu přehršel a než se v nich člověk aspoň trochu zorientuje chvíli to trvá.
A jestli jste to tedy myslela tak jak říkáte, tak se tímto nedorozuměním rozhodně nenechte odradit. Článek o malování na hedvábí zpracovaný tak jako ten o Vás asi nikdo na smazání nenavrhne a jestli ano, klidně bych si vsadil na to jak takové hlasování dopadne :-)
A ještě jedna věc (to aby to nebylo tak jednoduché :-( ), kdybyste se nakonec rozhodla tu s námi vydržet a něco o tom malování na hedvábí napsat, tak sem by se hodilo spíš nějaké obecné povídání o tom co to je, něco z historie, využití atp. a případné přesné postupy a návody by se více hodily na náš sesterský projekt Wikiknihy.
Takže ještě jednou se omlouvám za nesprávnou interpretaci vašich myšlenek a pevně věřím, že se tu i nadále budeme vídat. Jedudědek 17:31, 10. 4. 2007 (UTC)
K těm fotografiím (upozornění jsem vložil já) – jde o standardní způsob, jak chránit autory a potažmo i Wikipedii. Není to nic proti Vám, podezření na porušení autorských práv je denně několik (a někdy i několik desítek). Narazil jsem na ně docela náhodou, vše vyřeší ten e-mail do OTRS, jak jsem již psal. Rozhodně není naším cílem odrazovat přispěvatele, snažíme se o pravý opak. U Vás se zdá, že jsme to pokazili, za což se Vám upřímně omlouvám. --Tlusťa 16:16, 10. 4. 2007 (UTC)
Chápu, že můžete nyní cítit jistou nedůvěru či dokonce nevraživost, ale opravdu v tom jednání nehledejte nic osobního. To bychom Vám nevěnovali tolik času a písmenek vysvětlováním.
Nikdo z nás není přispěvatel-profesionál, i když je jasné, že řada z nás tu tráví rozhodně více času než Vy, takže jsme obeznámeni s řadou pravidel a na jejich tvorbě jsme se třeba i podíleli. Ale přiznám se, že ani já si nepamatuji všechna pravidla, jsem tzv. plavec v pravidlech. Všichni jsme se učili za pochodu a každému se občas dostane rady nebo třebas i výtky, že něco se "takhle" nedělá. Také se na řadu věcí ptám -- ohledně práv u obrázků třeba zrovna Tlusti, který se tomu věnuje na Wikipedii dlouhodobě.
Nikdo Vám jistě nebude bránit psát článek o malbě na hedvábí (pokud jsme Vám už k tomu nevzali chuť), ale zase si uvědomte, že by neměla být jediným zdrojem zrovna Vaše knížka -- je zde také pravidlo Wikipedie:Žádný vlastní výzkum. Určitě jste však při psaní své knihy čerpala z další literatury či webů, takže uveďte ony knihy, časopisy či weby. Pokud jste však vymyslela nějakou novou techniku malby, tak počkejte, až o tom Vašem způsobu napíší jiní.
Kdybyste třeba psala o Božském Kájovi, jistě by po Vás nikdo nepožadoval nezávislé zdroje, které by potvrzovaly Kájovu významnost a pravdivost informací, neboť jsou všeobecně známé či snadno vyhledatelné (například datum narození, že vydal nějaké desky se dá snadno vygooglovat). Také je jasné, že by zde o Kájovi nepsala jeho žena/manažer.
Ještě Vám sem vložím informaci o tom, jak se na diskusních stránkách podepisovat. Přeji hodně štěstí při případném dalším psaní. Máte-li nějaké dotazy, klidně se ptejte. Ostatně máme na to i zvláštní stránku Wikipedie:Potřebuji pomoc. --Luděk 17:02, 10. 4. 2007 (UTC)
Vkládání podpisu

Díky za Vaše příspěvky. Chci však upozornit na jednu zvyklost. Zatímco do článků podpis zásadně nevkládáme, protože úpravy se mohou týkat různých částí článků, tak u diskusních příspěvků (což jsou de facto redakční porady, nikoliv chatovací fóra) hovoříme za sebe a objasňujeme své názory na pojetí článku, případně klademe dotazy, co nám není jasné, a proto je nutné své příspěvky podepisovat. Podepisovat by se měli i nezaregistrovaní přispěvatelé, místo podpisu se automaticky vloží IP adresa a datum. Podepsat se můžete tak, že napíšete čtyři vlnovky ~~~~, nebo kliknete na příslušnou ikonku z panelu nástrojů nad editačním okénkem. Děkuji za pochopení. --Luděk 17:02, 10. 4. 2007 (UTC)