Diskuse s wikipedistou:Snopek~cswiki

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie


Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, děkuji za Vaše příspěvky. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, aniž by se úprava uložila. Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, vyplňte do pole shrnutí editace stručný popis provedených změn a změny uložte.

Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou pustit do dalších úprav, oprav a doplnění článku. Každá uložená změna se zapisuje do historie článku a do seznamu posledních změn na Wikipedii. Při častém ukládání se tyto zbytečně přeplňují a znepřehledňují. Hrozí také riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Děkuji za pochopení.

--Aleš Tošovský 12:46, 23. 12. 2005 (UTC)

Licence souborů[editovat zdroj]

Dobrý den,
vážený kolego, vítám Vás a oceňuji, že jste se rozhodl věnovat část svého volného času rozvíjení české Wikipedie a začal přispívat v různých oblastech. Naposledy také v článku Škoda Auto, do něhož jste vložil i některé fotografie vyráběných automobilů. Jedná se o následující obrázky:

Velmi správně a chválihodně jste u nich uvedl zdroj, u Vámi uvedené licence však mám některé pochybnosti. Autoři onoho webu uvolňují některá práva k obrázkům, ale jen za jistých podmínek. Vámi vložené obrázky nejsou v sekci motorsports ani nejde o tapety či spořiče obrazovky (jsou na onom webu v sekci "Fotogalerie"). Nepíše se zde také, že by některé obrázky byly uvolněny za účelem propagace. Americká licence fair use, kterou jste použil, má jednak nevýhodu, že ji není možné použít k publikování v České republice, ale i z hlediska amerických zákonů existují jistá pravidla pro použití fair use, např. je nutné se pokusit dotázat autorů o svolení. Zatím jsem je proto označil jako bez licence.
Mohl byste se tedy pokusit od nich zmíněný souhlas získat? Obrázky s nevyjasněnou licencí jsou po měsíci mazány.
Uvedu ještě odkaz na stránku, kde lze najít informace a odkazy na další stránky o licencích a podobné problematice (Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů). V případě problémů se neváhejte zeptat. Těším se na Vaše další příspěvky a přeji Vám hodně pozitivních zkušeností při práci na tomto projektu. --Beren 16:54, 12. 1. 2006 (UTC)

Váš účet bude přejmenován[editovat zdroj]

17. 3. 2015, 23:49 (CET)

Přejmenováno[editovat zdroj]

19. 4. 2015, 05:16 (CEST)