Diskuse s wikipedistou:Sarka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Nadvšenec v tématu „Nováček

-jkb- 17:48, 14. 12. 2005 (UTC)


pokud by měl někdo foto rozhledny "Poledník", prosím o doplnění na stránku. děkuji Sarka 14:09, 14. 12. 2005 (UTC)


Nazdar kolegyně (uf, coufám že jsem to dle jména uhodl... když ne omlouvám se). vidím, že začínáte skvěle pracovat a hned se práte na nějakou fotku. Tu já nemám, ovšem vzpomínám si, že jeden kolega tu před časem pořídil stránku, kde se dávaly žádosti na obrázky. Nemohu to v rychlosti najít, ale dám ještě vědět. Zde na Vaší stránce by set o ztratilo. Jinak mnoho zdaru, -jkb- 17:48, 14. 12. 2005 (UTC)

Je to stránka Wikipedie:Požadované obrázky. S přáním pěkného večera --che 18:15, 14. 12. 2005 (UTC)

chybějicí fotka[editovat zdroj]

No tak stale jeste nevím kde, ale byl to kolega Wikipedista:Zp, který to založil, obraťe se na něj, řekne Vám, kam to umístit. Zdar, -jkb- 17:53, 14. 12. 2005 (UTC)

přidávejte prosím infobox[editovat zdroj]

dobrý den, koukám, že jste napsala něco málo o městech ... možná by se hodilo doplnit ještě infobox Šablona:Infobox české obce a města ... návod jak jej začlenit do stránky najdete na Šablona diskuse:Infobox české obce a města. Jinak dobrá práce ;)--frettie.net 08:54, 29. 12. 2005 (UTC)

Některé z požadovaných údajů (obyvatelé, rozloha, nadmořská výška apod. naleznete zde: portal.gov.cz, další, jako starostu, web aj. zde: mesta.obce.cz. Kde vzít geosouřadnice nevím. JAn 10:28, 29. 12. 2005 (UTC)
děkuji za užitečné odkazy, vylepší to moji editaci--Sarka 11:45, 29. 12. 2005 (UTC)
mrknete take na epusa.cz nebo na http://czso.cz (v regionaalnich udajich) ... geo souradnice se daji vytahnout vyhledanim mesta na http://mapy.tiscali.cz.
na spravne vyplnene udaje jako NUTS,... mrknete napriklad na Čechočovice.--frettie.net 11:55, 29. 12. 2005 (UTC)
Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, děkuji za Vaše příspěvky. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, aniž by se úprava uložila. Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, vyplňte do pole shrnutí editace stručný popis provedených změn a změny uložte.

Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou pustit do dalších úprav, oprav a doplnění článku. Každá uložená změna se zapisuje do historie článku a do seznamu posledních změn na Wikipedii. Při častém ukládání se tyto zbytečně přeplňují a znepřehledňují. Hrozí také riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Děkuji za pochopení. -jkb- 13:33, 29. 12. 2005 (UTC)

Karlova Koruna[editovat zdroj]

Drahá kolegyně, velmi oceňuji, že jste se rozhodla vložit svůj volný čas do Wikipedie a snažíte se psát zajímavá hesla. Prosím ale, přečtěte si Wikipedie:Vzhled a styl. Vámi přidané heslo Karlova Koruna požadovanému vzhledu a stylu bohužel příliš neodpovídá. Chybí jasná definice, o co se jedná. Chybí linky, např. na zámek, baroko, město, ve kterém zámek stojí (kde vlastně?) a další. Věnujte prosím, část ze svého času i prostudování toho, jak mají články na Wikipedii vypadat. Věřím, že si rychle osvojíte žádaný styl a budete patřit mezi velmi platné wikipedisty. Pokud byste měla jakýkoliv dotaz, neváhejte se zeptat na Wikipedie:Potřebuji pomoc. Díky. --Miraceti 20:48, 29. 12. 2005 (UTC)

už je to lepší???--Sarka 21:21, 29. 12. 2005 (UTC)
Ano. Teď už to vypadá mnohem lépe. Nemáte nějakou vlastní fotografii té stavby? Moc by se hodila místo té maličké propagační. --Miraceti 21:24, 29. 12. 2005 (UTC)
nemám, digi foto zatím nevlastním, přeji si jej k narozeninám. Fotky zatím beru na oficiálních stránkách obcí či na stránkách klubu cestovatelů--Sarka 21:32, 29. 12. 2005 (UTC)

Mníšek[editovat zdroj]

zapsala jsem co jsem sehnala o Mníšku a v textu se mi podařilo udělat odkazy na Skalku, ale to je jiná Skalka než jsem myslela. U jednoho bodu jsem pak použila Skalka (podbrdsko), což by mělo být správné, ale jak mám jedním tahem štětce nahradit Skalka za odkaz na Skalka (podbrdsko). Nechce se mi číst opět celý text znova a pracně vyhledávat slovo Skalka. Je nějaký návod, jak nejrychleji upravit. Později doplním i text o Skalce (podbrdsko). Pracuji za tom --Sarka 20:49, 1. 1. 2006 (UTC)

Proč zrovna rozlišení "(podbrdsko)"? Nebylo by lepší dát jméno obce, na jehož území se nachází? Tedy "Skalka (Mníšek pod Brdy)"? Jinak záměna by šlo udělat v nějakém textovém editoru, třeba ve Wordu. Text si tam zkopírovat a nahradit "[Skalka|" za "[Skalka (rozlišení)|" a "[Skalka]" za "[Skalka (rozlišení)|Skalka]". --Luděk 20:55, 1. 1. 2006 (UTC)

stalo se--Sarka 08:37, 2. 1. 2006 (UTC)

Jo jo, všiml jsem si. Udělal jsem rozcestník, ale nevím, jestli náhodou v článku Turistické značení se nehovoří právě o té skalce u Mníšku jako o jednom z bodů druhé turistické značky u nás. Nevíte to náhodou Vy? Kdyžtak tam opravte odkaz... --Luděk 09:07, 2. 1. 2006 (UTC)
stalo se--Sarka 14:47, 2. 1. 2006 (UTC)

Licence a puvod obr.[editovat zdroj]

Dobrý den, jelikož byla prodiskutována nová politika ohledně obrázků a obrázky bez základních údajů budou po 30 dnech mazány, prosím o doplnění informace o původu a licenci k Vámi nahranému obrázku

Důvody, proč je žádnoucí tyto údaje uvádět, jsou popsány na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťe se na mne, rád Vám pomohu. Děkuji Vrba 20:51, 2. 1. 2006 (UTC)

ze stránek střední povltaví. Ž bych zapomněla připsat k foto kde jsem obrázek vzala? --Sarka 08:10, 6. 1. 2006 (UTC)

Byšičky[editovat zdroj]

Dobrý den, našla jsem na stránkách jeden článek Byšičky (rezervace), který je pěkně popsán, a pak další odkaz Byšičky (okres Jičín), který je prázdný. Ale jedná se o to samé. Nevím jak se udělá odkaz z jednoho na druhé. děkuji--Sarka 09:19, 6. 1. 2006 (UTC)

Podle mne se nejedná o stejnou věc a proto jsem založil článek Byšičky (okres Jičín) se základními informacemi o zaniklé obci a kostelu.--Zp 11:16, 6. 1. 2006 (UTC)

Souřadnice u obcí[editovat zdroj]

Prosím, když uvádíš do článků o obcích do infoboxu souřadnice, přidej ještě na konce článku příslušnou šablonu, která přidá odkaz na mapu. Podívej se na Šablona:Geo dms nebo Šablona:Geo cz

JAn 20:27, 19. 3. 2006 (UTC)


Krakovec[editovat zdroj]

Důrazně protestuju proti revertu změn, které jsem udělal v článku Krakovec. Prosím, nepřepisuj verzi, kterou udělal někdo jiný. Pokud hodláš v článku pokračovat po krátké době, a nechceš, aby se ti v něm někdo vrtal, používej šablonu {{Pracuje se}} Díky, JAn 07:47, 26. 4. 2006 (UTC)


Pokud vím, tak do Krakovec (obec) jsem žádné změny nedělala, jen jsem upravila Krakovek zřícenina, podle poznámky, že je třeba upravit, jak někdo do článku napsal. Takže důrazný protest není na místě. V tom případě pokud došlo k úpravém Vašeho článku, tak jste pravděpodobně také nepoužil šablonu Pracuje se
Včera večer jsme u článku (který je teď přesunutý na Krakovec (hrad)) změnil úvodní odstavec (http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Krakovec_%28z%C5%99%C3%ADcenina%29&diff=471799&oldid=471562). Načž ty jsi hned následující změnou dnes ráno (http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Krakovec_%28z%C5%99%C3%ADcenina%29&diff=472008&oldid=471799) vrátila tento odstavec do původní podoby. Tak pozor na to!

JAn 09:26, 26. 4. 2006 (UTC)

Důrazně protestuji proti komunikaci. Zásady oslovení asi nejsou Vaší silnou stránkou?!?!?! Sarka 10:00, 26. 4. 2006 (UTC)
Pokud jsem se tě/Vás dotknul, tedy se omlouvám. Použil jsem příliš silné výrazy. JAn 11:19, 26. 4. 2006 (UTC)
MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Krakovec (hrad), a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence CC BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceNápověda:Jak vytvořit článek. Díky za pochopení.

Stavební vývoj jsem převzala (bez úpravy) z uvedených dějin hradu. Na tento článek je i odkaz v externích odkazech. lze tudíž odtud vyhodit a do podkapitoly Stavební vývoj udělat odkaz což by asi bylo nejlepší.--Sarka 11:55, 26. 4. 2006 (UTC)

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Kozí Hrádek, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence CC BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceNápověda:Jak vytvořit článek. Díky za pochopení.

--Nádvorník 14:28, 26. 4. 2006 (UTC)

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Kozí Hrádek. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit alespoň mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Martin Kozák 08:56, 27. 4. 2006 (UTC)

Obr. bez zdroje[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu.--Tlusťa 13:48, 28. 7. 2006 (UTC)

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Krakovec (hrad), a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence GFDL, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Zkf 07:08, 7. 6. 2007 (UTC)

Nováček[editovat zdroj]