Diskuse s wikipedistou:RobertJohanes

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Kostel svatého Petra a Pavla (Horažďovice)[editovat zdroj]

Dobrý den, koukal jsem, že jste založil článek Kostel svatého Petra a Pavla (Horažďovice). To je dobrá věc, protože o církevních stavbách je tu ještě stále málo článků. PS: Jen poprosím, abyste uvedl zdroj, odkud jste čerpal informace pro článek. Klidně napište sem, poradím, jak citovat prameny. Díky, --Davcza (diskuse) 17. 5. 2014, 10:50 (UTC)

Dobrý den. Děkuji. Byl by jste hodný, ještě si s těmi prameny nevím moc rady. RobertJohanes (diskuse) 17. 5. 2014, 11:18 (UTC)

Ještě moc nevím jak vkládat fotky, protože mám kostel důkladně nafocený zvenku i zevnitř. Díky. RobertJohanes (diskuse) 17. 5. 2014, 11:19 (UTC)

No, vidím, že mezitím jste tam ty fotky zvládnul uploadovat sám ;-) Jinak prameny jste přidal v podstatě taky dobře, tedy formou uvedení použité literatury na konec článku. Pro budoucí rozšiřovatele článku ovšem bývá lepší, když kromě toho přidáte poznámkový aparát i do vlastního textu článku. Je to proto, aby bylo úplně jasné, z jakého zdroje čerpá ta či ona konkrétní věta, údaj nebo odstavec. Podrobněji je to vysvětleno zde Wikipedie:Reference. Možná stačí, když si rozkliknete zkušebně nějaký starší článek, třeba Eduard Grégr. A pro začátek stačí tohle základní pravidlo: Reference se vkládají pomocí <ref>text reference (třeba KUČA, Karel: Města a městečka atd. nebo webová stránka, z které čerpáte</ref> a na konec článku se pod záhlaví Reference vkládá <references />.

Zdravím, --Davcza (diskuse) 17. 5. 2014, 12:41 (UTC)

Skvělé, že jste dál rozšířil článek... Jen jsem Vám tam opravil jednu podstatnou věc - použil jste chybně externí odkazy i na články z wikipedie. když se odkazuje v článku na jiné články na české wikipedii tak se používá vnitřní odkaz. Rozklikněte si editaci článku a uvidíte, jak se to liší. Laicky řečeno, místo vypisování webové adresy článku se jeho název jen dá do dvojitých hranatých závorek. Jinak dobrá práce, zdravím a hezký večer, --Davcza (diskuse) 17. 5. 2014, 18:21 (UTC)

Fakt dobrá práce s tím článkem o kostele v Horažďovicích. Plánujete založit něco dalšího v církevních stavbách? Bylo by tady toho potenciálně mraky. Kdyžtak napište sem, kdybyste cokoliv potřeboval poradit. Zdravím, --Davcza (diskuse) 19. 5. 2014, 09:20 (UTC)


Dobrý den, ještě jsem článek lehce rozšířil a zdigitalizoval půdorys. Šel by nějak dát do té tabulky vpravo pod fotku? A po kliknutí aby se zvětšil. Nevím jak na to. Díky :) RobertJohanes (diskuse) 25. 5. 2014, 11:17 (UTC)

Bohužel, sám nejsem velkým expertem na přidávání fotek. Zkuste Wikipedie:Nástěnka správců nebo Wikipedie:Potřebuji pomoc, --Davcza (diskuse) 26. 5. 2014, 10:41 (UTC)