Diskuse s wikipedistou:Ondrej trubac

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Článek jsem přesunul na jméno Maxim Opalev. --Tchoř 12. 4. 2009, 11:40 (UTC)

Gymnázium olympijských nadějí[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Gymnázium olympijských nadějí. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Hrhr2 3. 5. 2009, 16:44 (UTC)

Koavulistická teorie vzniku světa[editovat zdroj]

Koavulistická teorie vzniku světa

Tato teorie spočívá na principu ledu. Říká, že planeta na záčatku svého vývoje byla celá obalená ledem. A neměla žádnou atmosféru, až postupem času se začala planeta pomalu oteplovat a led odtával. Docházelo k tomu, že s postupným odtávání ledu se pomocí par vytvořila atmosféru, která vlastně dala vznik rostlinám, které podle této teorie se s ustupujícím ledem rozmístovali po celé planetě a díky tomuto ustupu ledu vzniklo rozdělení kontinentů, které se stalo pomocí činnosti litosferyckých desek a ustupující led ssebou vzal jisté části pevniny a to rozmístil po celém povrchu planety a obrovské krátery, které vznikly na základě ustupu ledovce se naplnily vodou z tajících ledovců. Díky tomu, že se rostlinstvo postupem rozvýjelo a fotosyntetizovalo, tak mohlo vzniknout primitivní živočišstvo. Tato teorie přiznává a opírá se o Darwinismus. Jde o to, že složité organismy se vyvíjejí z jednodušších a postupně tento vývoj je velice rychlí. Taky tato teorie říká, že pod ledem se na určitých místech nalézaly zbytky rostlinstva, které odstartovaly postupný rozvoj života na zemia počítá tím pádem i stím, že na planetě před uplným zaledněním byl život. A doby ledové, které několikrát nastaly vysvětlují ideologové této teorie tím, že říkají o nich tak, že to je obrana planety před velkým zatížením ale to se nepovedlo a také prosaazují, že planeta nezanikne žádným velkým třeskem a ani srážkou s meteoritem nýbrž opětovným zaledněním. Přímo říkají, že je to cyklus opakující se ale v mnho miliardových intervalech a není možno tento konec nikterak odhadnout

Kovulistická teorie vzniku světa[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Kovulistická teorie vzniku světa. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po měsíci se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Elm 17. 3. 2010, 20:55 (UTC)