Diskuse s wikipedistou:Josef Krupička

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Vojtasafr v tématu „Přesunutí do HJP

Dobrý den,

jmenuji se Josef Krupička a jsem studentem z gymnázia Na Zatlance.

Dostali jsme zadání vytvořit heslo na wikipedii a píši o Šk Smíchov Praha

Chtěl bych Vás požádat, zda by jste mi mohl-i dát radu, jak mám vytvořit 4 oddíly / kapitoly, 8 poznámek pod čarou / referencí, vytvoření tabulky a jak je již zvykem u ostatních hesel na wikipedii (která zahrnuje rok narození, vzniku atd.)

Děkuji Vám,

s pozdravem,

Josef Krupička

Ahoj, pokusím se odpovědět, prvně si ale neodpustím dotaz: Dostali jste to za úkol v rámci nějakého projektu, či jde o spontání krok učitele? Dostali jste k tomu nějaké instrukce jak máte co dělat? Máte článek založit jen na své osobní stránce, či jako plnohodnotný článek?
Tolik vyptávání z mé strany. Doporučuji ti přečíst si: vzhled a styl, encyklopedický styl, Ověřitelnost. Jak vložit reference - prvně (otevřete si v levém sloupci pod logem wikipedie "nejlepší články", tam se mlžete inspirovat) závěrečné sekce. Do sekce "reference" pak vložíš seznam referencí (vložit→seznam referencí). Následuje postup: Kliknete do textu, tam, kam chcete vložit referenci (=zdroj, ze kterého jste čerpal). V horní nabídce kliknete na tlačítko "citace". Zobrazí se Vám nabídka, můžete zvolit "automaticky", "ručně" nebo použít existující. Pro vás bude asi nejjednodušší "automaticky. Kliknete a vložíte URL adresu článku z internetu. Kliknete na "vytvořit" a poté "vložit". A jest hotovo.
U oddílů je nejlepší se inspirovan u nejlepších článků, u vizuálního (klasického) editoru ti to neřeknu, jelikož ho nepoužívám a tedy nevím (nemám to vyzkoušené, nejlépe se na to přijde experimentováním). Pokud nebudeš psát nějaký odborný, rozsáhlý článek, nemá snad ani cenu poznámky tam vkládat, nejsou moc potřeba. Tabulka je jednoduchá - vložit→tabulka. Pokud budeš chtít, s úpravami ti rád pomohu, pokud mají úkol i spolužáci, ať se neváhají ozvat. Pěkný den, --Vojtasafr (diskuse), student Gymnázia Teplice :-)
A ještě doplnění: Mohu tě poprosit o kontakt na vyučující(ho), který vám práci zadal? Díval jsem se, že je vás více. --Vojtasafr (diskuse) 28. 3. 2017, 21:04 (CEST)Odpovědět

Kategorizace uživatelské stránky[editovat zdroj]

Nekategorizujte prosím svou uživatelskou stránku (kterou chybně používáte jako pískoviště), protože se v těch kategoriích (tj. Historie, Sport a Kultura) zobrazuje.--Rosenfeld (diskuse) 30. 3. 2017, 20:29 (CEST)Odpovědět

Co nechápete ve větě „NEKATEGORIZUJTE prosím svou uživatelskou stránku“?--Rosenfeld (diskuse) 1. 4. 2017, 06:42 (CEST)Odpovědět

Plně chápu, co jste napsal, ale mám tuto stránku jako práci do školy, prosím o nemazání kategorizování, je to jedna z podmínek, aspoň na dva týdny, potom kategorizování sám dám pryč. Děkuji za pochopení.

V těchto kategoriích nemá vaše uživatelská stránka co dělat ani minutu, natož dva týdny. Odstranil jsem je potřetí a doufám, že naposled. Proč prostě nezaložíte nový článek v hlavním jmenném prostoru?--Rosenfeld (diskuse) 2. 4. 2017, 08:09 (CEST)Odpovědět

Přesunutí do HJP[editovat zdroj]

Ahoj, chceš pomoci s přesunutím tvé uživ. stránky do hlavního jmenného prostoru? Článek tak bude lépe dohledatelný, budete jej moci kategorizovat atd. Pokud ano, uveď mi, pod jakým názvem ho chceš přesunout - jak se má jmenovat. Případně si jej můžeš přesunout sám, klikneš vedle "editovat" na "další"→přesunout→Nový název (hlavní) bla bla a uvedeš důvod.

To jest první věc. Druhou věcí jest, že wikiodkazy nemusíš uvádět u každého stejného slova, čili odkaz na Smíchov stačí např. jednou v odstavci, ovšem závažná chyba to není... Dále pak není vhodné uvádět wikiodkazy v názvech (tz. Česká republika nebude Česká republika, nýbrž Česká republika. Dále není vhodné uvádět wikiodkazy v nadpisech - v mobilní verzi to může způsobovat problémy, vyloženě to však zakázané není.

Pomohl jsem? --Vojtasafr (diskuse) 4. 4. 2017, 18:51 (CEST)Odpovědět