Diskuse s wikipedistou:FDominec

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 lety od uživatele FDominec v tématu „Označování za vandalismus

Dobrý den, vítám vás na Wikipedii, jenom vás poprosím, mrkněte na Wikipedie:Vzhled a styl. Jenom návrh, nejsem analytický chemik, ale možná by se ten článek Metody kvantitativní analýzy mohl přejmenovat na Kvantitativní analýza a v něm by byly popsány i její metody.

Ještě jednou vás vítám, hned vás přestanu zdržovat od práce:) --Bodlina 09:48, 5. 3. 2006 (UTC)

Tak to určitě můžeš přesunout, nevím přesně, jakou máš představu (jestli to nevadí, můžeme si jako (všichni) wikipedisti tykat?). BTW Vložil jsem to jako vedlejší produkt přípravy na maturu.

No, představa je taková, že to, co se teďka jmenuje metody kvantitativní analýzy, se bude jmenovat Kvantitativní analýza. Obsah budeš muset napsat ty, protože já se analytice vyhýbám jak čert kříže:) --Bodlina 09:58, 5. 3. 2006 (UTC)
Přesunuto. Mimochodem analytická kvantitativní chemie zřejmě není ani na [| anglické]. Analytický chemik nejsem, snad to takto pomůže lidem aspoň k orientaci. FDominec 10:07, 5. 3. 2006 (UTC)
Oni ty metody mají u Analytical chemistry, jsem koukala. Ale přímo na kvantitativní chemii tam článek není.
Možná by to chtělo trochu popsat ty metody, pokud k tomu máš nějaké materiály. Mě třeba slovo konduktometrie vůbec nic neříká, tak tam aspoň nastínit, o co se jedná. --Bodlina 10:15, 5. 3. 2006 (UTC)

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --che 15:11, 14. 5. 2006 (UTC)

učebnice elektroniky na Wikibooks[editovat zdroj]

Dobrý den, všiml jsem si, že jste začal hromadně do článků souvisejících s elektronikou přidávat odkaz na http://cs.wikibooks.org/wiki/Praktická_elektronika, což není příliš vhodné. Bylo by rozhodně lepší tam dávat odkaz přímo na konkrétní kapitolky o příslušném tématu (třeba http://cs.wikibooks.org/wiki/Praktick%C3%A1_elektronika/Line%C3%A1rn%C3%AD_sou%C4%8D%C3%A1stky#Rezistor do článku rezistor). V opačném případě ten odkaz jako nerelevantní dříve či později někdo odstraní. Jinak bych Vám chtěl za Wikiknihu Praktická elektronika rozhodně poděkovat a popřát mnoho sil do jejího rozvíjení. Doufám, že také naleznu chvilku času, abych pomohl přispět. --Petr Adámek 20:11, 19. 1. 2007 (UTC)

Měl jsem dojem, že je užitečnější dát odkaz na celou učebnici, aby si lidé mohli vybrat. Ale souhlasím s vámi - u konkrétních součástek asi má smysl dát odkaz přímo na dotyčnou stránku. Zařídím. --FDominec 20:18, 19. 1. 2007 (UTC)

Mohlo by to vypadat třeba nějak takhle [1]. --Petr Adámek 20:25, 19. 1. 2007 (UTC)

Kniha Praktická elektronika ve Wikiknihách

Paráda. Díky. --FDominec 21:01, 19. 1. 2007 (UTC)

Shrnutí[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, nebudou je muset dále zkoumat a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. Palu 20. 2. 2011, 20:42 (UTC)

Šlo o omyl. "Registrovaní uživatelé mají navíc možnost..." -- zajímavé, díky za upozornění. --FDominec 20. 2. 2011, 20:46 (UTC)

Přistoupení EU k Úmluvě o ochraně lidských práv a základních svobod[editovat zdroj]

Dobrý den, díky, že zkoušíte editovat Wikipedii. Váš experiment fungoval a byl posléze odstraněn. Pokud chcete dále experimentovat, použijte prosím pískoviště, neboť pokusy v článcích jsou obvykle rychle smazány. Pokud se chcete dozvědět něco o přispívání do Wikipedie, podívejte se na stránku Vítejte ve Wikipedii. Děkuji.

Pokud chcete na stránce dále pracovat, založte ji a vložte šablonu {{Pracuje se}}.--Kacir 20. 7. 2014, 19:03 (UTC)

Není úplně konstruktivní spěchat s mazáním stránek ostatním lidem pod rukou! U lidí, kteří mají účet na wiki přes 8 let je nepravděpodobné, že by jen experimentovali, i když na tu stránku nevkládali šablonu. Přesto díky za dobře míněnou snahu. --FDominec (diskuse) 20. 7. 2014, 19:11 (UTC)
Při patrole na RC se neověřuje délka trvání účtu, na to bohužel není čas. U wikipedisty, který má již něco za sebou se předpokládá, že upozorní na rozpracovanost článku šablonou. Jakmile takové heslo zmizí z RC, zvyšuje se pravděpodobnost, že unikne i následné kontrole. Proto je vždy lepší provést nějakou akci okamžitě (tohle nebylo ani na subpahýl), s vědomím, že není problém stránku znovu založit a vložit obsah. Děkuji za pochopení.--Kacir 20. 7. 2014, 19:28 (UTC)

Označování za vandalismus[editovat zdroj]

Zdravím, k [2], mírněte se, prosím, pane kolego. Vandalismus je úmyslné poškození obsahu Wikipedie, pro úspěšnou klasifikaci editace za vandalismus musí jednak kvalitu Wikipedie poškozovat (což tady bylo), ale pak také ten editor tak musí činit záměrně. Osobně si zde myslím, že jde o "pouhé" nepochopení principů Wikipedie, stát se to může každému. Díky za pochopení. S přáním mnoha dobrého, --Martin Urbanec (diskuse) 11. 3. 2018, 19:56 (CET)Odpovědět

Dobrý večer, díky za komentář. Zásadu očekávání dobrého úmyslu aplikuji na wikipedii i v osobním životě. Bohužel série editací uživatele mi to neumožňuje, konkrétně je to 1. osobní názor vložený do článku 2. repete v podobném duchu, 3. úprava nepravdivě měnící doslovně citované vyjádření poroty (opět ve prospěch J. Soukupa), 4. nakonec pokus o odstranění celé věty, poté co byla vrácena do původního znění (kupodivu znovu ve prospěch J. Soukupa). Pokud aktivitu uživatelů jako 89.203.195.84 a nyní Johny90-cz budeme interpretovat jako nepochopení principů Wikipedie, nebudeme včas předcházet vývoji jako u článku Milana Jančíka a z článků na wiki budou ponenáhlu "vypařovat" (někomu nepohodlné) informace až do úplné růžově nalakované bezobsažnosti - což je podle mého nejzávažnější poškození wikipedie, jaké si jde představit. Nepochybně šlo o záměrné kroky, a tedy věřím, že "vandalismus" je přesný pojem. S chladnou hlavou prohlašuji, že je důležité to nazvat pravým jménem. --FDominec (diskuse) 11. 3. 2018, 20:29 (CET)Odpovědět