Diskuse ke kategorii:Váleční zločinci

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vzhledem k častým sporům o to, zda je někdo válečný zločinec, běžně konající politik či hrdina (závisí na POV hodnotitele) bych navrhoval přejmenování, včetně podkategorií, na "(Lidé) odsouzení za válečné zločiny". Je to objektivnější a vyvarujeme se tím do budoucna zbytečných sporů. Ostatně takové řešení, které přijala i en.wiki a další jazykové verze. --Dezidor (diskuse)


Chybějící osoby: Umár al-Bašir - vydán zatykač Tony Blair - odsouzen oficiálně Suharto Laurent Gbagbo - odsouzen oficiálně Charles Taylor - odsouzen oficiálně Slobodan Milosevic - odsouzen oficiálně Ratko Mladic - odsouzen oficiálně Henry Kissinger Hideki Tódžó - odsouzen oficiálně Adolf Hitler, Adolf Eichmann, Heinrich Himmler - genocida mezinárodně uznávána; nebyli souzeni Paul Kagame Yahya Khan Yakubu Gowon Mehmet Talat Paša, Ismail Enver Paša, Ahmad Džamal Paša - genocida mezinárodně uznávána; nebyli souzeni Leonid Brežněv Saddám Hussajn - odsouzen, nejednalo se o Mezinárodní soud Théoneste Bagosora, Jean Kamban - odsouzeni oficiálně Francesco Franco Harry S. Truman

doufám, že napsané údaje odpovídají Nejdou mi přidat do seznamu, tak žádám o jejich přidání, nebo alespoň těch, jejichž vina byla prokázána a nějaké hlasování, nebo tak--78.45.51.218 13. 8. 2012, 02:28 (UTC)