Diskuse ke kategorii:Rozcestníky - příjmení

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Návrh na nahrazení spojovníku pomlčkou[editovat zdroj]

V názvech kategorií bychom měli přiměřeně respektovat obdobná technická omezení jako v názvech článků, viz Wikipedie:Název článku#Opatrně se zvláštními znaky. Proto se změnou nesouhlasím. --ŠJů 23. 7. 2008, 14:57 (UTC)

Já bych to řešil spíše přesměrováním z nesprávné verze na správnou. Tím pádem nikdo nebude technicky omezován. Jan.Kamenicek 26. 7. 2008, 16:05 (UTC)
Přesměrovávat kategorie nelze; u článků se má podle toho pravidla přesměrovávat naopak. Jestli chcete pravidlo změnit, zkuste to navrhnout, ne ho prostě ignorovat. --Mormegil 26. 7. 2008, 17:03 (UTC)
To o přesměrování kategorií jsem si neuvědomil. Změnu u článků navrhnu. Jen ještě dvě drobnosti ohledně nařčení, že ignoruji pravidla, kolego: 1) nejde o pravidlo, ale o doporučení, 2) ignorování pravidla/doporučení je snad něco jiného. Nejprve jsem příslušné doporučení neznal (člověk se stále učí), a když mě s ním zde Šjů seznámil, jen jsem vyjádřil svůj názor, aniž bych se cokoliv pokoušel obcházet. Takže pokud ten pocit stále máte, možná byste ho mohl vyjádřit konkrétněji. Jan.Kamenicek 26. 7. 2008, 22:00 (UTC)
Já vás nijak nenařkávám, že ignorujete pravidla, pouze jsem na vaši reakci, jak byste „to řešil spíše přesměrováním z nesprávné verze na správnou“ podotkl, že to dělat nemáte, protože to odporuje platnému doporučení. --Mormegil 28. 7. 2008, 09:11 (UTC)

Já bych spíše řešil že některá příjmení jsou v kategorii Rozcestníky - příjmení a některá v kategorii Příjmení nebo dokonce v obou. To mi přijde mnohem důležitější než nějaká pomlčka--Jowe 16. 8. 2008, 11:35 (UTC)