Diskuse ke kategorii:Osobní doklady

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Osobní doklady jsou druhem osobních dokumentů, nejde-li přímo o synonyma (zejména vzhledem k interwiki, které takové významové nuance těžko mohou reflektovat). Navrhuji zrušení této podkategorie a zařazení obsahu (zatím jediného článku) o kategorii výš. --ŠJů 23:05, 27. 1. 2007 (UTC)

Kategorie rozhodně nebude pouze pro jeden doklad, ale v součastnosti jich na našich stránkách více nemáme. Mezi další osobní doklady bude patřit např. řidičák, kreditka, kartička pojištovny atd. U těchto věcí se podle mého nejedná o dokumenty, ale o doklad, který zajištuje něčí totožnost. Dokument je oproti tomu druh listiny. To že na to jinde nebude interwiki není podle mne argument proto, aby se navrhovalo její smazání :-) Někde se s tim začít muselo :) --Chmee2 10:33, 28. 1. 2007 (UTC)

To jsou argumenty, mírně řečeno, laické. Všechny osobní doklady pochopitelně jsou osobními dokumenty. Ale budiž, ať zůstane český název kategorie a smaže se ten synonymní převzatý z jiného jazyka. --ŠJů 17:51, 7. 2. 2007 (UTC)