Diskuse ke kategorii:Meteorologické družice

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Důvod: stejně jako Kategorie diskuse:Umělé družice. --Nolanus C E 08:16, 11. 4. 2008 (UTC)

To je tedy úlet :) Kolik znáš meteorologických satelitů co obíhají něco jiného než Zemi? Jestli myslíš, aby se tato kategorie stala podkategorí Satelity Země, pak je to formulováno nešťastně. Ale smysl by to mělo. --Tlusťa 08:20, 11. 4. 2008 (UTC)

Název kategorie by měl být co nejpřesnější, navíc je zde právě zmiňovaná logika pojmenování nadkategorie. Jinak za meteorologické satelity se dají považovat všechny satelity u jiných planet zkoumající atmosféru; tím nechci říct, že by měly být hned převedeny pod kat. meteorologické družice planety xy, protože mají těch úkolů víc, ale např. třeba Mars Climate Orbiter by tam bylo vhodné zařadit, pokud by obdobných satelitů bylo víc. Každopádně, až k tomu dojde /ať už proto, že se tady tím někdo bude zabývat hlouběji nebo až těch satelitů bude víc/ nebude už třeba s kategoriema dál šíbovat, bude to na rekategorizaci připravené. --Nolanus C E 08:40, 11. 4. 2008 (UTC)

Meteorologická družice, en:Weather satellite, de:Wettersatellit, pl:Satelita meteorologiczny... jde o družice, které obíhají Zemi a slouží ke sběru dat pro předpověď počasí. Což Mars Climate Orbiter nikdy dělat neměl. Připadá mi to stejné, jako bys chtěl přejmenovat Kategorie:Jaderné elektrárny na Jaderné elektrárny na Zemi. Bylo by to také přesnější, ale úplně zbytečné. Prostě bych ji zařadil pod Kategorie:Umělé satelity Země a nepřejmenovával. --Tlusťa 08:57, 11. 4. 2008 (UTC)
Souhlasím s Tlusťou, přejmenování je zbytečné.--Jann 22. 10. 2008, 13:23 (UTC)