Diskuse ke kategorii:Liturgie

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Naléhavě prosím, návrhy tohoto druhu zdůvodňujte zde. Nevím už, jak toho dosáhnout, proto jsem revertoval. Je pravda, že slovo liturgie křesťané převzali, takže není křesťanského původu, ale dnes už se v žádné jiné souvislosti nepoužívá a v kategorii žádné jiné články nejsou. Židé ani muslimové slovo nepoužívají. Tak je možná lepší nechat ji v kat. Křesťanství a nechat i dosavadní název: "Křesťanská liturgie" je dnes pleonasmus. Ale je to věc diskuse, nikoli abruptních zásahů a následných sporů: Wiki není válka, nýbrž diskuse.--Sokoljan 12. 9. 2010, 12:12 (UTC)

Pokud je umístěno v křesťanské teologii, není nutné umístovat v křesťanství. Pokud se jedná polonasmus, pak není nutné přejmenovat. --Wikipedista:BobM d|p 14. 9. 2010, 05:42 (UTC)
Aha, už rozumím. Přejmenovávat není nutné, kategorie je ale otázka. Liturgie je praktické jednání, kdežto příslušná teologická disciplina se nazývá liturgika (přednáší se na teol. fakultách). Proto si myslím, že by liturgie měla být v kat. Křesťanství, nikoli Křesť. teologie. Zdraví --Sokoljan 14. 9. 2010, 16:02 (UTC)