Diskuse ke kategorii:Angličtí spisovatelé science fiction

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Hm, takže patříte k myšlenkové škole, podle které "skotská nová vlna" patří vydělit zvlášť? Koukám, že na en: opravdu mají zvlášť kupříkladu en:Category:Scottish fantasy writers a en:Category:Northern Irish science fiction writers, ale jsou tak chabě naplněné, že u nás by IMO bylo vhodnější to sloučit - koneckonců Amis psal i fantasy; a nakolik jsou norští bohové v Dirku Gentlym SF, si taky nejsem jist.

Jo, a obecně se doporučuje v kategoriích nepoužívat zkratky - science fiction, ne sci-fi (která je navíc deprecated :-) --Malý·čtenář 14:17, 15. 6. 2005 (UTC)

Osobne bych držel kategorii, angličtí spis. a science fiction bych národnostně už nedělil, přijde mi to zbytečné o sci-fi x science fiction se vedla debata a výsledek byl, že jelikož nelze kategorii přesměrovat, zůstaneme u science fiction. Vrba 14:36, 15. 6. 2005 (UTC)
Rozhodně tedy minimálně ono science fiction ať držíme formu

Nemyslím si, že by bylo nutné přejmout úzký význam slova "anglický" (mimochodem je to podobné se slovem český, v jeho úzkém významu, který se používá jen výjimečně, by pod něj moravští a slezští spisovatelé nepatřili), chápu ho široce spíše ve smyslu starší definice. Pochybuju, že by detailní rozlišování někomu něco přineslo. Chce-li v tom ale někdo jiný dělat pořádek podle představ Angličanů, rozhodně mu nehodlám bránit.
Sci-fi opravím, když jsem ho použil, měl jsem pocit, že se v češtině v tomto tvaru používá častěji, ale když je domluva jiná, tak se samozřejmě přizpůsobím.
Pokud víte, že Amis psal i fantasy, klidně ho zařaďte do do patřičné kategorie. --Beren 16:21, 15. 6. 2005 (UTC)