Diskuse k Wikipedii:Zdroje obrázků

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Pokud nikdo nesmaže, je možno měnit a rozšiřovat. Jediný odkaz, který sem dosud vede, je z Nápověda:Obrázky (Podívejte se...). Také nevím, zda a kam zařadit v nápovědě, nechávám otevřené. -jkb- 16:29, 3. 4. 2005 (UTC)

linkovani z en. wiki[editovat zdroj]

JE mozne nejak primo nalikonvat obrazek z anglicke wiki aniz bych ho sem kopiroval? Z commons to jde .... ale z en.wiki se mi to nedari ...

Bilboq 20:57, 26. 7. 2006 (UTC)

Tak jsem si precetl ze tonejde ... je aspon nejaky (polo)automaticky nastroj na kopirovani obrazku z en do cs wiki?

Pokud mají obrázky svobodnou licenci, nahrajte je raději na Commons. Pro hromadné nahrávání existuje nástroj Push for commons. Pokud obrázky nemají svobodnou licenci, většinou nemá vůbec cenu je nahrávat. --che 21:09, 26. 7. 2006 (UTC)

Chtel jsem prevzit obrazky z http://en.wikipedia.org/wiki/Wolfenstein:_Enemy_Territory do http://cs.wikipedia.org/wiki/Wolfenstein:_Enemy_Territory Licence je "fair use screenshot" takze na commons nemuzou ....

Bilboq 21:16, 26. 7. 2006 (UTC)

Vzhledem k tomu že masově vkládané fair use obrázky stejně v budoucnu pravděpodobně čeká útlak (vizte diskusi na Wikipedie:Pod lípou), doporučoval bych nahrát tak jeden screenshot, což jde v pohodě ručně. --che 21:39, 26. 7. 2006 (UTC)


Derivate Works na české wiki[editovat zdroj]

Zajímalo by mě, jaký má česká wiki postoj k specifickému druhu "Derivate Works", k vlastním/cizím (ale k zveřejnění uvolněným) ilustracím scén či postav z knih, na které se vztahují autorská práva, tedy k fanartu. (Typickým příkladem jsou amatérské ilustrace k Harrymu Potterovi či Pánu prstenů.) Commons ho zapovídají na základě US Copyright Act of 1976, Section 101 http://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Derivative_works. Je v tomto například český autorský zákon, případně česká wiki méně striktní, nebo se zásady české wiki shodují se zásadami commons ve všech ohledech a tato díla jako obrázky k článkům užít nelze? --Gabreta 15:35, 5. 1. 2007 (UTC)