Přeskočit na obsah

Diskuse k Wikipedii:WikiProjekt Fotografování/České zoologické zahrady

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 lety od uživatele Juandev v tématu „Rozšíření portfolia zahrad

Náměty k požadavkům na fotky[editovat zdroj]

Pokud bude grant prodloužen (opakován), bylo by dobré mezi náměty k fotografování zmínit ještě řešení dopravy (zoovláčky či jiná specifická doprava uvnitř zoo - např. lanovka, segwaye apod., popřípadě průjezd safari, zvláštní i běžné linky MHD k zoo, poutače a navigační tabule, parkoviště automobilů a zájezdových autobusů, zastávky MHD u zoo atd.). Mezi stavbami by měly být výslovně zmíněny i vyhlídkové lávky, terasy či věže. Je-li zmíněna divadelní scéna či restaurace, bylo by vhodné zmínit též dětské koutky a dětská hřiště. U plastik upozornit na problém autorských práv - vnitřek zoo není tak úplně veřejným prostranstvím (je sice přístupný veřejnosti, ale regulovaně a za poplatek). --ŠJů (diskuse) 23. 9. 2013, 01:55 (UTC)

Díky, ŠJů, to hlavní jsem tam doplnil a u zbytku věřím fotografujícím, že když bude něco opravdu zajímavé, jako vtipná navigační tabule, tak že ji vezmou. Jinak jen pro info: je to grant týkající se zoo, ne městské hromadné dopravy. BTW, nechceš si podat žádost právě o grant na téma MHD? --Packa (diskuse) 1. 3. 2014, 23:53 (UTC)

Wikipedista:Korinek[editovat zdroj]

Ahoj, rád bych upozornil na kolegu Milana Kořínka pracujícího, alespoň jak ve svém profilu píše, v olomoucké zoologické zahradě. Možná již jste s ním v kontaktu, ale pokud ne, mohl by se takový kolega hodit. :-) --Jan Polák (diskuse) 28. 11. 2013, 09:39 (UTC)

Když já bych to nechtěl moc institucionalizovat :) Prostě Mediagrant je o tom, že lidi něco baví, tak si to tam jedou vyfotit. Ale když by do Olomouce jel někdo fotit, nebylo by špatné se na Korinka obrátit. Koukám, že je jako wikipedista zase aktivní. --Packa (diskuse) 28. 2. 2014, 20:38 (UTC)

Rozšíření portfolia zahrad[editovat zdroj]

Ahoj, není těch zoologických zahrad k focení již strašně málo? Pro Čechy je na první cestu možná především liberecká Zoo, ale ti bydlící někde v jižních či západních Čechách to nemusí mít maximálně povolených 150 kilometrů ani tam. Výhodnější polohu mají ti z česko-moravského pomezí – ti mohou nafotit ještě Olomouc, ale jinak to je dost špatné, ne? --Jan Polák (diskuse) 28. 2. 2014, 17:18 (UTC)

Ahoj, uznávám, že jich je málo, ale byly to podmínky vedení MG při schvalování tématu: tedy aby náklady odpovídaly výsledkům (diskuze viz žádost na metě). Bylo tehdy dohodnuto, že po roce se podíváme na výsledky a podle nich by se když tak pravidla uvolnila. Takže na to máme ještě dva tři měsíce. --Packa (diskuse) 28. 2. 2014, 20:31 (UTC)
Aha. Z mé strany to spíš byla snaha vyjít vstříc i dalším potenciálním kolegům a neodřezávat je od možnosti fotografovat v rámci projektu. Ale počkejme tedy… --Jan Polák (diskuse) 1. 3. 2014, 00:05 (UTC)
Tak mě ta pravidla přišla šíleně překombinovaná. Tady bych souhlasis s Honzou, že to podrobné rozdělení na zahrady, které může jít začátečník tématu ZOO je hrozně omezující a spíš demotivující.--Juandev (diskuse) 25. 3. 2016, 19:45 (CET)Odpovědět

Pokračování[editovat zdroj]

Bude grant pokračovat i v roce 2016?--Juandev (diskuse) 25. 3. 2016, 19:43 (CET)Odpovědět