Diskuse k Wikipedii:Pokyny pro využití článků o zdravotnictví

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 měsíci od uživatele ČsrVK v tématu „Float

založil jsem tuto stránku s prvotním nástřelem překladu upozornění na pokyny v oblasti zdravotníctví podle německé verze a dávám toto znění k diskuzi.

po schválení by stánka měla bý zamknuta a na její obsah odkazováno šablonou z článků týkajících se oblasti zdravotnictví obdobně jako na jiných wiki--Zp 06:06, 6. 4. 2006 (UTC)

na de.wiki maji ovšem i obdobnou šablonu pro články z právní oblasti (konzultujte svého advokáta...). -jkb- 17:42, 12. 4. 2006 (UTC)
Upozornit na to, že informace z Wikipedie nejsou prověřené a spolehlivé, je v pořádku. Ale proč kvůli tomu dělat jednostrannou reklamu medicínko-průmyslovému komplexu? A proč z uživatele Wikipedie dělat nesvéprávného jedince, který si snad bez porady s lékárníkem nemůže uvařit ani šípkový čaj? Nechte, prosím, na čtenářovi, zda se rozhodne důvěřovat lékařovi nebo lékárníkovi nebo své tetě, oblíbenému šamanovi nebo Wikipedii. Pouze ho upozorněte, co nemůže Wikipedie poskytnout. --ŠJů 05:49, 14. 4. 2006 (UTC)

Podporuji tuto verzi. Reo + | 13:43, 5. 5. 2006 (UTC)

Také si nemyslím, že zaplevelovat Wikipedii podobnými upozornění nemá smysl. To, že uživatel si má zachovat soudnost a bezhlavě na ni nespoléhat, jako na diagnostický nástroj už vyplývá ze samotné podstaty Wikipedie, jako encyklopedie. Kde bychom potom s podobnými upozorněními skončily? Budeme upozorňovat na to, že pokud jsou v článku o autech zmíněny druhy nátěrů a barev, uživatel barvy nesmí požívat? Že obraz odražený ve zpětném zrcátku auta je zrcadlově obrácený, že kočka se nesmí sušit v mikrovlnné troubě?
Nehledě na to, že v českém právním systému si nemyslím, že Wikipedie se musí bát žalob ze strany lidí, co se dočtou, že mikrovlnná trouba zahřívá a logikou, co je zahřáté, to je suché v ní suší kočku.
A není úplně pravda, že je to hojně používané i v jiných Wikipediích. Na anglické jsem se s tím nesetkal a na výše jmenované německé jen u malé části článků.
Pokud se budou muset dělat podobné predikce i u článků ve Wikipedii, potom další logická predikce je, že 35% české populace jsou úplní idioti, 5% jsou jenom blbci, se 2% se dá jakž-takž mluvit a ten zbytek jsou takoví debilové, že by ani neměli dostat občanské průkazy.
Nehledě na to, že si myslím, že tento typ lidí si najde daleko jednodušší způsob, jak se rychle sebepoškodit, nebo spáchat sebevraždu. (HenryT 22. 6. 2011, 21:45 (UTC))

Float[editovat zdroj]

Dobrý den, na mobile se mi zobrazuje argument Float u obrázku jako popisek obrázku. Nevím, jestli to tam hraje nějakou roli, tak do toho nechci hrabat. --ČsrVK (diskuse) 19. 10. 2023, 14:25 (CEST)Odpovědět