Diskuse k Wikipedii:Požadované články/Archiv I

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Toto je archivovaná verze stránky, prosím needitujte ji. Diskutovat můžete zde.

Dobrý den, šlo by nahodit článek o Emanuelu baronu von Merta? Nebo je v něm nějaký problém?...Pokud by byly snad pochybnosti ohledně autorství fotek, tak žádný strach, vše je z dmého osobního archívu (nehledě nato, že všechny jsou starší 70 let.) Díky. Ondrick


Dobrý den, šlo by vložit do wikipedie článek o prof. Otakaru A. Fundovi, slovenská wiki ho má. Sice jednu větu, ale. My jako češi bychom mohli mít těch vět vícero. Díky 89.24.5.83 20:31, 17. 6. 2008 (UTC)TK


Zajímalo by mne, jak je tato stránka obnovována... Řekl bych, že moc často ne... (myslím ten automaticky generovaný seznam žádoucích článků) Cinik 09:24, 22. 5. 2005 (UTC)

Tohle není automatický seznam žádoucích článů, ten je na Speciální:Wantedpages --Li-sung 13:22, 22. 5. 2005 (UTC)

To jsem si všiml, nejsem blbej... Taky jsem si všiml, že na té stránce jsou požadovány články, co už byly vytvořeny před více než měsícem... Vlastně je jich tam v první pětistovce většina. Bohužel tam není diskusní stránka, tak se ptám tady... Cinik 13:26, 22. 5. 2005 (UTC)
Tak promiň, že jsem jako jediný reagoval na tvůj dotaz. (Spíš bych čekal že stránku bez diskuze budeš komentovat někde na úplně neutrální stránce) --Li-sung 14:19, 22. 5. 2005 (UTC)
Nic ve zlém... Za tím mým komentářem byl smajlík... Cinik 14:36, 22. 5. 2005 (UTC)

Vykládat dějiny našeho území od příchodu Slovanů, přes středověk, habsburskou monarchii, meziválečné Československo atd. pod heslem Česko je naprostý anachronismus. Tento název dříve neexistoval, žádný státní útvar na našem území se tak nejmenoval, je to prostě nesmysl. Jako kdyby někdo chtěl vykládat dějiny Svaté říše římské ve 20.století nebo dějiny SSSR do VŘSR (tak se některé knížky skutečně jmenují). -Di--84.42.197.61 15:52, 16. 10. 2005 (UTC)

Když někdo změnil vzhled stránky, chápal jsem to jako začátek nějakého procesu stylizace stránky. Ovšem od té doby se nic nezměnilo a stránka je neskutečným způsobem nepřehledná. Ptám se proto: Existje nějaká myšlenka a stav, ke kterému chce autor úprav dojít? Pokud ano, prosím ho, aby stránku do tohoto stavu uvedl. Pokud takový stav neexistuje, zdrořile žádám autora úprav, aby stránku uvedl do původního stylu. Děkuji --Zirland 06:27, 22. 2. 2006 (UTC)

Ahoj, vzhledu hodlám ještě věnovat svůj čas i energii. ˇUčelem té stylizace má být naopak zjednodušená orientace a navigace. Proto jakékoliv konkrétní náměty velice vítám. Budu rád za konkrétní body. V této chvíli šlo o změnu stylu â la Větší Wikipedie, struktura je však IMHO příliš jemná. V jiných ohledech bych však nemohl souhlasuit, že se stránka stala více nepřehlednou. Každopádně pohledy z jiné strany mi mohou otevřít oči. Děkji proto za spolupráci. Reo + | 19:11, 22. 2. 2006 (UTC)
P.S. teď se budu přesouvat přes město a klávesnici budu mít k dispozici po té.

Úvod stránky je pěkný, o tom není pochyb. Ten zbytek mi připadá jako – nenapadá mě lepší přirovnání – odpadky navršené na skládce. V první fázi by hodně pomohlo dát mezi jednotlivá hesla nějaký oddělovač... --Zirland 06:55, 23. 2. 2006 (UTC)

OK, dík za diskusi, IMHO bude se velice hodit, nechci byt bez zpetny vazby. Oddělovač - rozhodně souhlasím a bylo to v plánu. Mám ještě určitou další představu. Sorry, včera mi skolaboval notebook, tak už jsem se tomu nemohl věnovat, teď musím utíkat do laboratoře - takže večer. Reo + | 09:54, 23. 2. 2006 (UTC)
P.S. Nevíš co s těma komentářena a poznámkama, které jsou psány za ta hesla?
P.P.S Podle příkladu těch sekcí, kde už byl oddělovač vložen: myslíš, že pomlčka (nabo co "-" je) je dostačující?
Takhle sformátované jako poznámky pod čarou jsou ty poznámky u jednotlivých hesel naprosto otřesné! Raději je vraťte tak jak byly původně. Nemusíme se bát, že by byla hesla moc roztahaná, nemáme limity jako papírová encyklopedie. --slady 11:57, 1. 3. 2006 (UTC)
Pravda, casto neni dobre poznat ktera poznamka k cemu patri. Ale slo by upravit sablonu note (nebo vytvorit podobnou sablonu "namednote" pokud se note pouziva i jinde) aby ukazovala i nazev odkazu, takze {{note|Lauder}} (miliardář...)

by misto

^ (miliardář...)

hodilo neco jako

^ad Lauder: (miliardář...)

Podle mne by to zvysilo prehlednost --Bilboq 01:51, 31. 7. 2006 (UTC)

Členění[editovat zdroj]

Strávil jsem dnes celý den přispíváním na stánku Požadované články a zjistil jsem, že mně neskutečným způsobem štve členění. Máme příliš mnoho chlívečků, ěkteré zbytečněc bych řekl, na druhou stranu spousta témat chybí. Neumím se do tohoto členění vejít. Myslím si, že tak titěrné členění není nezbytné – rozdělme to nahrubo a nechme to vyvíjet.

Navrhuji celé členění zkusit vyrobit znovu. Nejprve hrubé a později můžeme zjemňovat. --Zirland 14:21, 28. 2. 2006 (UTC)

OK, v podstatě to cítím stejně. (Pro jistotu píšu, že jednotlivé chlívečky - ty jemné jsem netvořil, ale už existovali a přestrkal jsem je do nově vytvořených hlavních kategorií, kterých je 10 a které mi osobně jediné připadají logické - za ty se přimlouvám - snažil jsem se podle mnoha vzorů, najít třídění, které by bylo schopno pojmout veškeré pojmy tak aby se vešly plus minus do 10 tříd a tyto třídy za sebe logicky seřadit. Co se nevejde případně do 9 tematických, je možné zařadit so desáté "ostatní". Ještě relativně dobré mi přijde "pod"-hlavní třídění v kategorii přírodní vědy v ostatním je zmatek vzniklý divokou evolucí). Není IMHO možné nechat významově titěrné kategorie typu Ostrovy nebo citace ap. Souhlas Reo + | 15:56, 28. 2. 2006 (UTC) P.S. koukal jsem Zirlande, že jsi se přesto s veškerými hesly IMHO do stávajících kategorií vešel a to elegantně - ale nic to nemění na tom, že s Tebou souhlasím.

Nemám nic proti chlívkování. Nelíbí se mi, že se autor snaží vytvořit scela nový a nekompatibilní layout stránky. Dociluje toho tím, že nepoužívá standardní prostředky pro formátování, ale že vytváří podobu stránky pomocí stylů a nestandardních věcí, např. ==='''Napis'''===. To nemůže fungovat v prostředí, kde přispívá stovky editorů. --Pastorius 13:39, 1. 3. 2006 (UTC)

Ohledně členění bych měl jednu připomínku: na wikipedii existuje Kategorie:Deskové hry a proto bych uvítal, kdyby deskové hry byly zařazovány do této kategorie a ne do Sport (viz. Renju na této stránce, jinak např Šachy, Go). Jestli totiž zařadíte do kategorie sport jednu deskovou hru, bylo by logické zařadit tam všechny - no a to je dost nelogické:-). Jinak celkově mi struktura přijde dosti nepřehledná,ale jsem zde nováčkem tak se k tomu nebudu zatím vyjadřovat blíže. Až se tu trochu rozkoukám tak určitě nějaké připomínky přidám. Jedudedek 19:57, 23. 3. 2006 (UTC)

Když už jste u toho členění. Chápu to především jako nástroj pro wikipedisty, kteří mají chuť pomoci a přispět. Což takhle kategorie, zemědělství? Vůbec bych neviděl na škodu, kdyby jedno heslo bylo zapsáno ve více kategoriích. Zvýšila, by se tak pravděpodobnost, že bude brzo vytvořeno.--Juan de Vojníkov 12:47, 12. 6. 2006 (UTC)

Památné vrchy Čech a Moravy[editovat zdroj]

Nebylo by možno vytvořit někde tento adresář či stránku ? --JanBlanicky 09:51, 9. 3. 2006 (UTC)

kontroverze ceske wikipedie[editovat zdroj]

bylo smazano z navrhu a dokonce oznaceno za vandalismus.

dalsi priklad arogance jedincu ovladajici ceskou wiki.

navrh na novy clanek je mozny podat bez diskuze.

O kontorverzích cs.wiki se může diskutovat na těchto tránkách, ale nepíší se o ní články, neboť cs.wiki není považována za vhodný a dost významný objekt. Takový je úzus komunity. Vandalismem jsem označil fakt, že opakovaně vkládáte do požadovaných článků téma, na které by článek neměl existovat. Cinik 07:05, 15. 3. 2006 (UTC)


cz.wiki neni pozadovana za vhodny... ano jiste . podle tebe. ppm

Nikoliv jde o shodu celé komunity. Jediné dvě výjimky až dodnes jsou Rosta a Vy, což mi mimochodem přichází poněkud podezřelé. Cinik 07:10, 15. 3. 2006 (UTC)

ano , chapu nikdo se neodvazi postavit totalitni editaci. ppm

kritika ceske wikipedie chybi[editovat zdroj]

anglicka verze ma tento clanek. prosim doplnit pmp

Myslíte tohle: en:Wikipedia:Criticisms? Tak to máme něco podobného zde: Wikipedie:Ohlasy v médiích. --Luděk 20:36, 16. 3. 2006 (UTC)

Styly u nadpisů[editovat zdroj]

Odstranil jsem styly u nadpisů, aby se pak v posledních změnách atp. neobjevovalo "(→<p style="clear:both; margin-top:-3px; margin-bottom:.2em; font-variant: small-caps; text-align: center; font-size: 220%">Historie)", místo aby tam bylo jen "→Historie". Stejně tak při editaci to jen mátlo lidi, kteří by chtěli přidat odkaz na článek, který požadují. --Luděk 21:18, 16. 3. 2006 (UTC)

No ted jsem si v nahledu zkusil ten styl vratit a prijde mi to s nim prehlednejsi. Da se nejak vnutit nejaky extra css pro specificky clanek? Aby nadpisy byly "hezke" a wiki zdrojak vypadal furt stejne jako ted? --Bilboq 10:14, 17. 8. 2006 (UTC)

Jaká panda? Panda velká na wikipedii je. Panda červená není. --Bodlina 09:31, 17. 3. 2006 (UTC) Nechci zasahovat ale Panda červená tady už také je :D

Rozšíření článků[editovat zdroj]

Chtěl bych se zeptat, jestli je vhodné na tuto stránku umístit i žádost o podstatné rozšíření článku (založil bych na to speciální odstavec "Žádost o rozšíření"). Mám na mysli Římskou říši. Díky --Pete 15:30, 7. 4. 2006 (UTC)

Na místo podsekce zde, která by tu byla nepatřičná, je zapotřebí stránky Wikipedie:Požadovaná rozšíření článků, na kterou se už delší dobu chystám a po té bych tam zařadil mimo jiné, veškeré redirekty, které se zde vyskytují a je u nich požadováno rozšíření na článek.
Prosím o strpení, nyní vidím, že potřebu žádat o rozšíření vidí i někdo jiný než já tak ji udělám do zítřka. Pravidla zapisování žádostí budou muset malinko jiná, bude potřeba dát u každé žádosti prostor pro poznámky žádajících s důvodem rozšíření a směr vněmž by mělo probíhat, protože všeobecně si zaslouží rozšíření jakýkoliv článek na wikipedii.
Na en: mají en:Wikipedia:Requested expansion
Reo + | 04:29, 8. 4. 2006 (UTC)

Translation[editovat zdroj]

Hi, Požadované! Could you help me translating an article from English to Czech? Arges 01:27, 22. 4. 2006 (UTC)

Hi, are you czech man? --Paxan 9. 1. 2009, 19:21 (UTC)

Zborcená struktura[editovat zdroj]

Je možné, že tento problém souvisí s referencemi po čarou. --Zirland 07:33, 8. 6. 2006 (UTC)

Tak tím si nejsem jist. Edituj si nějakou dost starou verzi. Já to zkusil s jednou z března, a ta je taky rozbouraná. Mezitím byla stránka asi 200krát editována - toho by si bejval někdo snad všiml, tuším. -jkb- 07:44, 8. 6. 2006 (UTC)

Dalším zkoumáním bylo zjištěno, že to souvisí se stylem CSS týkajícím se referencí. Pro srovnání vizte en:User:Phil Boswell/Sandbox/Požadované články – kopii s užitím anglického stylu --Zirland 07:49, 8. 6. 2006 (UTC)

ad -jkb-: Nepochybuji, že verze z března je rozbouraná, protože používá stejný styl CSS. Změna stylu nastala velmi pravděpodobně v posledních dnech. --Zirland 07:51, 8. 6. 2006 (UTC)

Problěm je zjevně v Šablona:Note, vizte další články nepž. Jiří X. Doležal --Li-sung 07:54, 8. 6. 2006 (UTC)
Takhle: na cs.wikisource po poslední změně mediawiki před asi 10 dny nefungovaly některá klikátka pod editačním okénkem, např ty různé závorky < a > (což zde např. fungovalo. Dnes ráno to najednou fungovalo, takže nějaká změna musela být provedena asi přes noc. To je domněnka. -jkb- 07:56, 8. 6. 2006 (UTC)


Latina u taxonů[editovat zdroj]

Bylo by možno uvádět u požadovaných článku z biologie latinské názvy? Často nevím o co se jedná, protože se češtinu moc neučím. Kdyby to bylo v latině, tak bych mohl třeba pomoci.--Juan de Vojníkov 10:42, 9. 8. 2006 (UTC)

Jsem na tom podobně. Kde náhodou u pož. článků český název znám, tak pro ostatní latinu doplním. (a prosím vise versa u toho co znají ostatní čtenáře-editory) Reo + | 12:07, 9. 8. 2006 (UTC)

Geografie[editovat zdroj]

co takhle rozdělit na českou a ostatní... Mircea 10:50, 25. 1. 2007 (UTC)

Klidně, editujte s odvahou, pokud existují větší skupiny, zkuste je zachovat. --Adam Hauner 11:12, 25. 1. 2007 (UTC)

Nová sekce na WIki[editovat zdroj]

Ahoj, kam se mám obrátit, když mi na wikipedii chybí sekce? Konkrétně mi jde o sekci Média. Díky, J. --Keekstudio 16:56, 12. 4. 2007 (UTC)

Napadlo mne teď, že by to klidně mohl být i portál... --Keekstudio 16:58, 12. 4. 2007 (UTC)

Překlad - Ježek Soník[editovat zdroj]

Ahoj, Žádám o překlad ENG verze článku o Ježku Soníkovi do CZE.
ENG ver.:http://en.wikipedia.org/wiki/Sonic_the_Hedgehog_%28character%29
CZE ver.:http://cs.wikipedia.org/wiki/Je%C5%BEek_Son%C3%ADk

S pozdravem, Ghost

---Motto---
Somebody called for exterminator? --Ghost 2.0 20:56, 29. 6. 2007 (UTC)

Článek[editovat zdroj]

Prosím o článek Seznam předsedů Senátu. Hrhr2 12:17, 3. 8. 2007 (UTC)

Návrhy portálů[editovat zdroj]

Myslím, že zakládat dle zdejšího (asi staršího) návrhu portály Vesmír a Vesmírné pohonné jednotky není dobré. Máme tu tři, které celou oblast zahrnují (Astronautika, Kosmonautika, Planetární vědy) a problém sehnat dost lidí ochotných je spravovat. Proto navrhuji oba uvedené ze seznamu smazat. (Zákupák) --P.Starý 19:40, 24. 2. 2008 (UTC)

Jo, beru. Taky mi to nesedělo. --Vojtech.dostal 17:51, 25. 2. 2008 (UTC)

Claudia Leitte[editovat zdroj]

Je dobrá zpěvačka, tak jí sem někdo pls dejte :)