Diskuse k Wikipedii:Citování Wikipedie

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 1 rokem od uživatele Polda18

Měli bychom tu mít taky nějakou jednoduchou možnost citace, kterou by používala média. Ta se často zmohou pouze na "Wikipedie". Měli bychom to ukázet pomocí nějakého jednoduchého příkladu. Pokud to není žádoucí, měli bychom se k tomu jasně vyjádřit. Navrhuju:

Převzato 3. května 2007 z článku Praha České Wikipedie.

Přijde mi to vyhovující a přitom lidsky jednoduché. Co Vy na to? --Miraceti 17:41, 3. 5. 2007 (UTC)


Váhám, jak citovat správně v DocBooku. Když dám "Citovat stránku", je mezi možnostmi BiBTeX, který tomu bude asi nejblíže. Jaké tagy ale vyplnit a jak? Dal by někdo doporučení/návod? Mohlo by se pak tohle doporučení/návod zabudovat do "Citovat stránku"?

A vůbec mě překvapilo, že se to tam ještě nevyskytuje. Bakalářky a dilomky, věřím, mnoho lidí sází DocBookem. Zkoušel jsem i neúspěšně googlit "Cite Wikipedia in DocBook". --BayerMeister 21. 5. 2009, 22:19 (UTC)

V každé škole vám řeknou, že by se neměla citovat Wikipedie. A důvod je ten, že Wikipedie není spolehlivým zdrojem informací. Spolehlivým zdrojem informací jsou zdroje, které jsou na Wikipedii citované. Učitelé to nevidí rádi, že je zdrojem informace Wikipedie. Tím ovšem neříkám, že to není učitečné hledat informace ve Wikipedii. Když už nic jiného, je to unikátní sbírka odkazů na odbornou literaturu, ze které je možné čerpat. --Polda18 (diskusepříspěvky) 15. 3. 2023, 08:57 (CET)Odpovědět


Proč je ten uvedený příklad (Dějiny Finska) jiný, než co se nabízí po kliknutí na Citovat stránku? Má být v citaci ,,Wikipedie: otevřená encyklopedie`` nebo ,,Přispěvatelé Wikipedie`` nebo je to jedno? Díky, příležitostný wikipedista 24. 5. 2011