Diskuse k Wikipedii:Často kladené otázky

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 lety od uživatele JOb v tématu „Název stránky

Co znamená tahle formulace: "Pokud se bojíte, že o svůj text přijdete, jako absolutní minimum u opakovaných editací alespoň zatrhněte Tato změna je malá editace, aby se daly z přehledu takto odfiltrovat. Lepší ale je si článek připravit offline."? Dovoluji si troufale požádat někoho, kdo chápe, co tím chtěl básník říci, eventuálně samotného básníka, o vysvětlení nebo přestylizování. --Váš Mostly Harmless 08:40, 23. 3. 2008 (UTC)

Jestli jsem ten smysl pochopil, tak se doporučuje, aby se jednotlivé průběžné editace označovaly jako malé a až poslední editace by se nechala jako velká (a u ní by se napsalo shrnutí za všechny předchozí malé editace). Tento postup ale jde proti jiným principům, takže navrhuji tuto větu úplně vyhodit.
Nelíbí se mi ale taky věta V zásadě by každý editor měl informace pouze doplňovat, nikoliv měnit. v kapitole #Jaká je jistota, že podávané informace jsou pravdivé? Takhle zevšeobecnit to IMHO nejde. Taky bych doporučil vyhodit. --Packa 8. 2. 2009, 18:00 (UTC)

Označení malé editace[editovat zdroj]

Chtěl bych se zeptat, kde se dá zatrhnout to Tato změna je malá editace, na Wikipedii jsem editoval jen párkrát, když jsem opravoval nějaké drobné chyby a nikdy jsem to nemohl najít, ani v nápovědě to není nikde upřesněno. 90.179.25.106 5. 5. 2009, 12:57 (UTC)

Tuto volbu mají pouze přihlášení uživatelé, nachází se pod vstupním polem pro zadání shrnutí editace. --Milda 5. 5. 2009, 13:35 (UTC)
Aha, děkuji, to bude tím, že nejsem přihlášený uživatel. Možná by se to mohlo někde v nápovědě zmínit. 90.179.25.106 22. 5. 2009, 17:27 (UTC)
Tu větu jsem z odpovědi vyhodil (viz moje diskuze výše) --Packa 22. 5. 2009, 19:17 (UTC)

Seznam dotazů se málo věnuje problémům nováčků[editovat zdroj]

Mám za to, že seznam často kladených dotazů se příliš věnuje všeobecným dotazům a dotazům zvídavců, než to, s čím mají často nováčci největší problémy. Navrhuji rozšířit seznam obsahem mé podstránky, Wikipedista:Wespecz/Shrnutí pravidel Wikipedie. --Wespecz 26. 7. 2011, 18:14 (UTC)

Proč ne? Taky si nejsem jist, zda je situace stále tak kritická, jak vyznívá z Proč mi Wikipedie často nefunguje? Nebylo by lepší alespoň změnit často na někdy nebo občas? --27. 7. 2011, 05:18 (UTC), Utar
Svůj návrh asi ruším, dneska se zase sekla. A ten odkaz na momentální stav Wikipedie nefunguje už vůbec. --27. 7. 2011, 13:38 (UTC), Utar
Děkuji, pokusím se tedy obsah své podstránky nějak implementovat do často kladených otázek. Jinak Wikipedie padá velmi často, výpadek po půlnoci je téměř každodenním rituálem. Možná se restartují servery, nevím, ale často to padá i přes den. Tento bod by chtěl odpovídajícím způsobem aktualizovat, protože jak vidíte, ten odkaz nefunguje a už asi nezjistíme, kam vedl. Mnoho věcí v zázemí (jmenný prostor Wikipedie:) je neaktuálních a potřebovalo by alespoň být označeno šablonou {{Archiv Wikipedie}} pro jasné odlišení. Třeba včera jsem narazil na stránku Wikipedie:Historie české Wikipedie, která byla beznadějně zastaralá a přesto ještě do včerejšího dne linkována z velmi frekventované Wikipedie:Vítejte ve Wikipedii. --Wespecz 27. 7. 2011, 13:58 (UTC)

Ad Jak přesunout text z pískoviště do článku?[editovat zdroj]

To s tím zapnutým/vypnutým VE mi přijde nejasné. Není to obráceně? (nevím, co tam já mám jinak, než ostatní). --MONUDET (diskuse) 22. 5. 2016, 23:36 (CEST)Odpovědět

Obráceně to není, nicméně to se týká pouze pokud víte, že jste si v nastavení VisualEditor záměrně vypnul. --Dvorapa (diskuse) 16. 11. 2016, 07:53 (CET)Odpovědět

Název stránky[editovat zdroj]

1) Jak můžu změnit název stránky na jiný, vhodnější? Např. Elektropedie na Mezinárodní elektrotechnický slovník (Elektropedie je jen jeho online formou)?

2) Jak můžu udělat "alias", tj. automatické přesměrování např. dotazu Elektropedie nebo dotazu IEV na stránku Mezinárodní elektrotechnický slovník?

JOb (diskuse) 2. 12. 2021, 21:28 (CET)Odpovědět