Diskuse:Zuzana Koubková

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Chtěl jsem se zeptat, za jak přísných kolokviálních pravidel se vlastně objevují biografická hesla na Wikipedii (měl jsem za to, že jejich podoba je výsledkem nějakého konsensu editorů). Informace o tom, že se autorka - nehledě na kvalitu jejího díla, tu tady teď nikdo nezpochybňuje - účastnila nějaké TV soutěže, je věru kvalitní encyklopedická informace, vhodná nanejvýš na její web, pokud má potřebu to lidem sdělovat. Spíš to pak zavání tím, že si to heslo napsala sama nebo ho pořídil někdo z fanklubu nejvěrnějších, nebo se tento fanklub nejvěrnějších rovná množině odpovědných redaktorů, což je dokonalá situace. Možná že právě neujasněná koncepce a kontrola dat je problém podobných encyklopedií, pokud chtějí v dohledné době předčit ty klasické zpátečnické i co do seriózností.

Dotaz :
a) proč jste se nepodepsal ?
b) co jsou to kolokviální pravidla - zde asi není žádné kolokvium ...
c) co je to zpátečnická encyklopedie - pojem je dost nejasný ?!
Nějak Vašemu textu nerozumím ** --MiroslavJosef 29. 8. 2008, 13:30 (UTC)


Dovolím si odpovědět na dotaz ohledně AZ-Kvízu. Dal jsem to sem především proto, že každý soutěžící je podroben "výslechu" stran moderátora ergo další zdroj na potvrzení různých info v článku uvedených (syn, zaměstnání, zájmy,...).
--Niusereset 29.VIII. MMVIII, 18:10 CEST

Abych řekl pravdu, to foto se synem je pěkné, ale zdá se mi jak z rodinného alba a nikoli z encyklopedie. Ta informace o účasti v AZ Kvízu je skutečně triviální (neencyklopedická), jinak popisovaná osoba podle mě významnost splňuje z titulu spisovatelky. --Kacir 29. 8. 2008, 16:19 (UTC)

Samo že ta fotka je z rodinnýho alba :-D Jakou jinou fotku se synem, kterýmu není ani šest, by sis představoval? :-D Ale je to jeden z nejlepších způsobů jak podložit že syna má. Nejsem si vědom toho, že by se o něm někde zmiňovali.
Proti smazání AZ-Kvízu nic nemam, zpětně viděno mi to taky přijde jako nedůležitý. Ale článek to byl tenkrát mladý a já hledal cokoliv, čím podložit co jsem napsal.
--Niusereset 29.VIII. MMVIII, 18:35 CEST