Diskuse:Zaniklé elektrárny v Česku

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 4 lety od uživatele Xth-Floor v tématu „Mydlovary

Neexistuje důvod proč by měla být stránka přejmenována na Zaniklé elektrárny v Česku. Slovo Česko má pro některé ze skupin obyvatel ČR stále negativní konotace, proto navrhuji ponechání názvu Zaniklé elektrárny v ČR. Vzhledem k faktu, že se často jedná o zařízení, která svojí historií nějak spadají až do dob C.K. mocnářství, nabízí se ještě alternativní název zaniklé elektrárny v Českých zemích. --Kareru (diskuse) 14. 6. 2012, 17:55 (UTC)

Přesunul jsem název se zkratkou na rozepsanou formu dle doporučení Wikipedie:Název článku#Dávejte přednost plnému výrazu před zkratkou. Můžete do úvodu článku vložit šablonu s navrhovaným novým názvem článku {{Přejmenovat}}.--Kacir 14. 6. 2012, 18:23 (UTC)

Holešovická elektrárna tak úplně nezanikla - tedy byla možná znovu obnovena - vyrábí teď kromě tepla i elektřinu - spaluje Zemní plyn a vyrábí elektřinu v tzv. kombinované výrobě elektřiny a tepla. Na webu - Pražské teplárenské - PTAS.CZ je o tom určitě napsáno.

Mydlovary[editovat zdroj]

Podle online zdrojů nebyl maximální výkon elektrárny v Mydlovarech 25 MW, ale přes 100 MW (snad kolem 120 MW nebo více). --Xth-Floor (diskuse) 16. 6. 2019, 22:59 (CEST)Odpovědět