Diskuse:Wrestling

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 lety od uživatele Jedudedek v tématu „Přejmenování - rok 2017

Anonymnímu uživateli![editovat zdroj]

Prosím, nevracejte neustále článek na původní verzi - aspoň předpokládám, že jde stále o stejného anonymního wikipedistu. Pokud jej chcete vylepšit, upravte verzi aktuální. Dalo mi nějakou práci článek trošku vylepšit a věřím, že mé změny byly k lepšímu. Všiml jsem si, že každá verze, kterou zveřejníte, se mírně liší přidáním některých informací nebo změnou některých slov. To samo o sobě může být prospěšné, zpracujte ale tyto změny do aktuální verze článku. Děkuji. --R.U.R. 9. 6. 2010, 22:12 (UTC)

Já bych to určitě přesunul, viz tedy alespoň en. — Marek Koudelka (příspěvky / diskuse) 26. 7. 2011, 13:34 (UTC)

Přejmenování - rok 2017[editovat zdroj]

Původně se článek jmenoval wrestling a na profesionální wrestling byl přejmenován v červenci 2011 se zdůvodněním Oficialní název je Profesionální Wrestling . Wrestling je česká zkratka .Táké je problém že wrestling může znamenat jak ten to "wrestling" tak i Zápás. (sic)

Nevím, kdo si v českém prostředí vůbec může uzurpovat právo na určení, co je oficiální název, natož aby určil, že jde o oficiální název celého spektra odvětví včetně těch, která se u nás neprovozují. Spíš si troufnu tvrdit, že něco jako "oficiální název" v češtině neexistuje.

Fakt, že v angličtině se pod termínem "wrestling" vyskytuje i náš zápas, není samozřejmě vůbec žádný problém, jistě bychom našli podobné případy, kdy se na cizojazyčné významy neohlížíme, jelikož prostě nemusíme.

Z hlediska faktické správnosti - nejsem si jist, zda z globálního pohledu jde u této sportovní podívané (záměrně nepíšu "u tohoto sportu") skutečně vždy o profesionální činnost - zda někde není provozována i amatérsky, jako druh zábavy (něco jako ochotnické divadlo).

Ale nejdůležitější argument je to, že zcela běžně se pro tento druh "profesionálního" wrestlingu používá v češtině prostě a jasně "wrestling". --Okino (diskuse) 27. 6. 2017, 15:52 (CEST)Odpovědět

Souhlas s přejmenováním zpět na wrestling. Jedudědek (diskuse) 28. 6. 2017, 21:19 (CEST)Odpovědět