Diskuse:Volby prezidenta USA 2000

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Celkově zpochybněno[editovat zdroj]

Dal jsem celkově zpochybněno, protože se nedomnívám, že Moore je zdrojem věrohodných informací. Moore je spíše synonymem pro zkreslování faktů, případně pro jejich kompletní vylhávání si a pokud má Wikipedie za cíl býti seriózním zdrojem informací, tak se nemůže odvolávat na autory jako je Moore. Netvrdím, že volby nebyly kontroverzní a určitě je nutno tuto kontroverzi v článku zmínit, ale ne touto formou a na základě Moorovy publikace. --Sveter 22:13, 10. 8. 2007 (UTC)

Já kupříkladu pana Moora považuji za dostatečně znamého a důvěryhodného autora (i když jisté kontroverze tu jsou, to nemůže popřít snad nikdo) aby ho bylo možno na wikipedii citovat, pokud jiný autor nedokáže (či aspon nevysloví názor) že tyto konkrétní tvrzení jsou lživá. Mohl by jste proto dodat, nějaký jiný pohled? Já jsem se o to trošku pokusil a nic co by přímo vyvracelo fakta napsaná níže jsem nenašel. Děkuji --Duff 20:10, 12. 9. 2007 (UTC)
Údajně mezi 7. listopadem 2000 a rozhodnutím Nejvyššího soudu měl běžet (v USA) v televizi dokument BBC o vztahu Jeba Bushe, sekretářky Floridy, šéfa floridských voleb a DBT, na který „jsme se [my Američané] museli potupně dívat“ (jak uvádí M. Moore). Já ten dokument (ať už to byl tenhle nebo jinej) s "odřenýma ušima" považuju za druhý nezávislý zdroj. Třetí, čtvrtý, pátý .. devátý je uvedený v Hloupých bílých mužích na stranách 294 až 299 (tu knížku už nemám takže je teď nemůžu opsat). Nejde o Moora jako zdroje ale o Mooreovy zdroje. S přáním hezkého dne, Hidalgo944 13:04, 14. 10. 2007 (UTC)

Odstranil jsem celou problematickou sekci. Propagandistické slátaniny pana Moora absolutně nenaplňují požadavky, které wikipedie klade na své případné zdroje. Panu Hidalgovi944 doporučuji, aby (domnívá-li se, že Moore je spolehlivý, neboť požívá spolehlivé kvalitní zdroje) Moora přeskočil a použil přímo ty kvalitní, spolehlivé zdroje, které Moore správně cituje. --Cinik 19:46, 2. 11. 2007 (UTC)