Diskuse:Vladimír Morávek

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Lepší než dávat pouze nezalomitelnou mezeru do popisů odkazů a tak rušit standardní číslování odkazů, které vůbec není zbytečné, by bylo lepší odkazy popsat, tak jak to má být. --G3ron1mo 19. 4. 2013, 15:54 (UTC)

Rozdělme to na několik připomínek, ať se v tom neztratíme.
1.Nezalomitelná mezera - tedy jeden ze způsobů, jak odstranit naprosto nesmyslná čísla u odkazů. Vám připadá, že ona čísla tam k něčemu jsou? Vysvětlete mi prosím k čemu. A hlavně neříkejte, že se jedná o standard. Místo těch čísel by tam mohl být uveden text "Virtuální badatelna" nebo jakýkoli jiný text (třeba "klikněte zde"), který by byl ovšem ve všech kolonkách tabulky stejný. A protože je rozumně tento text nahrazen oním jedním znakem, není třeba k němu cokoli dodávat.
Těším se na odpověď.--Issus (diskuse) 19. 4. 2013, 22:38 (UTC)
Žádná reakce, nicméně se změnila situace, protože jsem zjistil, že používaný externí odkaz na Virtuální badatelnu "obsahuje" data jen o hrách s premiérou do roku 2010, takže u nových her jej nelze použít. Takže budu v tabulkách uvádět dva "druhy" externích odkazů a v tomto případě je nutné místo oné pevné mezery uvést uvedený "druh" odkazu, takže to nechte na mě. Postupně to opravím a určitě se Vám to bude líbit a bude to splňovat Vámi upřednotňovaný standard. --Issus (diskuse) 20. 4. 2013, 06:59 (UTC)
Takže opravena tabulka v sekci Divadla Husa na provázku, Klicperovo divadlo upravím večer.--Issus (diskuse) 20. 4. 2013, 08:12 (UTC)
Díky za popisy externích odkazů, teď je to mnohem lepší. Ostatně, nebylo by vhodnější převést to spíše na reference? Číslování je standardní, proto je zavedené přímo v mediawiki. Ještě prosím opravte to formátování tabulek (všech) a nevhodné použití nečíslovaných seznamů (např. v sekci Hry věnované konkrétnímu výročí), když jste odstranil šablonu {{upravit}}, aniž byste tyto chyby napravil. --G3ron1mo 20. 4. 2013, 09:18 (UTC)

Vidím zásadní rozdíl mezi referencí a externím odkazem v tom, že reference odkazuje na zdroj informace uvedenou ve wikipedii, zatímco externí odkaz ukazuje na další údaje, které na wikipedii (zatím) uvedeny nejsou. V tomto případě se tedy jedná jednoznačně o druhou možnost.

Pokud se týká formátování tabulek, to jsem již řešili viz historie článku 28.2.2013 12:22 a onehdy jsem Vás přesvědčil, že je vše v pořádku, tak se prosím k tomu nevracejte.

Sekci Vladimír Morávek#Hry věnované konkrétnímu výročí jsem upravil. --Issus (diskuse) 20. 4. 2013, 10:24 (UTC)