Diskuse:Vitrína

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Mám podezření, že se ten článek dost podobá práci [1], ale nedaří se mi ten dokument stáhnout. Můžete to někdo zkontrolovat? --Postrach 26. 5. 2010, 15:36 (UTC)

Nepodařilo se mi sice narychlo najít copyvio, ale ještě se na to podívám. Prozatím jsem Vám to přeuploadnul sem. --Wespecz 26. 5. 2010, 15:46 (UTC)

Dík. Podle mne je to na hraně:

dokument str 129:

  • Hlavním úkolem výstavních skříní je chránit objekty před vnějším prostředím, tj. před vlhkostí, teplotou, prachem, plynnými polutanty atp., případně

před nadměrným kolísáním relativní vlhkosti a teploty. Mimo to chrání předměty před vandalizmem a krádeží.

článek:

  • Vitríny mají zabránit vnikání polutantů, kolísání relativní vlhkosti a teplot uvnitř vitríny. Ochraňují předměty před návštěvníky, často i před krádeží či vandalismem.

zbytek je asi už jev volné čerpání z téže strany. Ale nevylučuji, že autor té práce čerpal z jiného zdroje. --Postrach 26. 5. 2010, 15:58 (UTC)

Chráněno je nejen slovo, ale i forma. Je to sporné. I když se mi nezdá, že bysme měli autora peskovat za copyvio, protože o klasické copy and paste nejde, bylo by asi pro klid v duši lepší text ještě poupravit. Ono zase být stoprocentně originální ve vyjádření o té či oné věci prostě nejde. --Wespecz 26. 5. 2010, 16:03 (UTC)