Diskuse:Vandenbergova vesmírná základna

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Jiný název[editovat zdroj]

Pominu-li ojedinělou výtku jednoho kolegy, že bychom měli volit české názvy základen, pak je spíš důležitější kniha Malá encyklopedie kosmonautiky od Lály/Vítka z roku 1982, kde je psán název komplexu Western Test Range a je tam psáno, že součástí je základna Vandenberg. Popis ramp a využití je v knize identické pro naše heslo dnes více používané Vandenberg. Čili buďto stvořit heslo/pahýl Western Test Range, kde do úvodu přeformuluji onu stať z knihy Vítka a na to naváži druhou větou: Více viz heslo Vandenberg Air Force Base. A přidám zdroj.

Pojem Western Test Range je na čs.wiki několikrát, přirozeně červeně.

Jiná varianta je vytvořit heslo bez vět s automatickým přesměrováním sem a do zdejšího hesla vypsat pár vět navíc.

Obdobný problém bude u dalších velkých komplexů NASA na Floridě (máme pokryto 4 různými hesly), Rusů kolem Bajkonuru (kosmodrom, Leninsk, Hvězdné městečko).

Víc hlav víc ví, navrhněte postup a zkusíme ho aplikovat i v dalších případech. --Zákupák 14:37, 29. 5. 2008 (UTC)

Znovu opakuji svou prosbu, vytvořte (kdo umí) heslo, jen název Western Test Range a z něj přesměrování na Vandenberg Air Force Base. --Zákupák 16:34, 14. 6. 2008 (UTC)
Hezký večer, článek (spíš pahýlek) Western Test Range jsem založil. Pokud máte k tématu ještě další informace, tak je tam klidně doplňte, ať to trochu rozšíříme. Zdraví --ZK001 22:44, 14. 6. 2008 (UTC)