Diskuse:Výsledky českých reprezentantů v judu 2013

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nedomnívám se, že tohle je encyklopedický článek. Výsledky jednotlivých sportovců mají být uvedeny v článcích o těch sportovcích, pokud se jedná o důležité turnaje, tak mají mít vlastní článek i tyto turnaje. --Harold (diskuse) 22. 2. 2013, 10:19 (UTC)

Smažte to. Nechám to jen na své soukromé mediawiki.Tyytoo (diskuse) 22. 2. 2013, 10:29 (UTC)
Možná by to šlo přepracovat na něco ve stylu Česká fotbalová reprezentace. Pakliže bude editor, který by byl sto to dlouhodobě udržovat v aktuálním stavu, neviděl bych v tom problém. Jedudědek (diskuse) 22. 2. 2013, 11:02 (UTC)
Já bych v také problém neviděl, máme tu články typu Česko na Mistrovství Evropy v atletice 2012. Snad bych jen zvolil lepší název a chtělo by to dopsat aspoň stručný úvod. --Jowe (diskuse) 22. 2. 2013, 11:12 (UTC)
Zjednodušil tabulku viz Grand Slam. Myslím, že by to mohlo projít. Detailnější informace budu psát na jejich profily.Tyytoo (diskuse) 22. 2. 2013, 12:01 (UTC)

Hm, budiž teda. Každopádně změnit název, doplnit úvod a vymezení článku (co bude obsahovat), úplně bych odstranil pohlaví a datum narození. Nicméně se domnívám, že články tohoto typu by měly vznikat až později, primárně by tu měly být články o judu na LOH, mistrovství světa, Evropy, Světovém poháru a dalších významných soutěžích (zatím tu máme články o dvou ME a dvou LOH). Tohle by měla být až jakási nadstavba, protože mi přijde docela zajímavé, že se tu třeba dozvím, že Ivan Petr byl poražen v Maďarsku nebo Rakousku v prvním kole (Asi, pokud jsem to dobře interpretoval. Mimochodem, proč tam jsou uváděna dvě místa konání? To taky není nikde vysvětleno.), ale nikde na wiki se už nedozvím, kdo tam vlastně vyhrál. --Harold (diskuse) 22. 2. 2013, 14:39 (UTC)

K tomu se postupně dopracuji. S judem je to složitý když nechci praktikovat způsob copy&pasty a s mistrovství světa a Evropy je potíž dost velká. Zatím to stále zpracovávám na svých stránkách kde mám docela rozsáhlou databázi. Zabývám se tím už několik let. Všechny dostupné informace na netu jsou z jednoho zdroje judoinside.com, který spravuje můj dobrý přítel. Má tam řadu překlepů, které čas od času opravuju. Vlastním dost publikací a časopisů o judu tak porovnávám. Nedávno jsem zjistil, že Turek Irfan Toker (lámal sem si hlavu kam se poděl pač jeho stopa po roce 1995 mizí) bronzovej medailista z ME 1995 je Irakli Uznadze mistr Evropy z roku 2002. Při minuloročním evropském poháru v Praze jsem si to ověřoval u Natika Bagirova, který se dobře znal s těma klukama co šli z Kavkazu (Čečenci především) reprezentovat Turecko kvůli penězům a politice Ruska. Gruzínci mi na Usnadzeho odfrkli, že je to mamluk. :) Jenže nikdo se tím nikdy nezabýval. Neexistují o tom žádné články. Defakto supluji práci novinářů, ale na 99% to tak skutečně je. Judo není rychlobruslení kde už v roce 1998 měl Ron Broersma na netu obsáhlou databázi výsledků a časů top1000, na kterou navázali další jako Jeroen Heijmans, Michiel Jansens nebo Evert Stenlund. Judo a výsledky je prostě problém. Tyytoo (diskuse) 22. 2. 2013, 16:05 (UTC)
Jaký navrhujete nový název?
Neříkám vypisovat nějaké podrobnosti, ale stačily by stručné tabulky medailistů ME a MS pro jednotlivé váhové kategorie. Jestliže v této podobě mají na en: články skoro o všech ME (en:Category:European Judo Championships) a MS (en:Category:World Judo Championships), tak to zas takový problém snad nebude. Oficiální reporty LOH s výsledky jsou tady. Odkazy na jednotlivá jména, jestliže se zjistí, že nějaký judista se nechal přejmenovat a reprezentuje jiný stát, se dají opravit vždycky (pozor však na vlastní výzkum). A o aktuálních turnajích snad zprávy v médiích jsou.
Ty popisy kategorií závodů by spíš měly být v článku Judo. Úvodní text by měl být nějak ve stylu: Tento článek uvádí výsledky českých reprezentantů v judu na velkých světových podnicích. Jsou zde zahrnuty starty na MS, ME, ... (další kategorie závodů s odkazy na ně). Největšího úspěchu dosáhl XY, který ve své kategorii zvítězil v Londýně, když ve finále přemohl YZ. Atd.
ad název: Sám nevím, u individuálních sportů nejsou právě takovéto přehledové články pro sezónu zvykem. Asi něco jako "Výsledky českých reprezentantů v judu 2013". --Harold (diskuse) 22. 2. 2013, 17:21 (UTC)
Jo ty výsledky z anglické wikipedie jsem před časem opravoval, protože to tam někdo opsal právě z judoinside.com kde to bylo tehdy špatně. Například v roce 1981 nezískal stříbro Maďar Szabo ale Rumun Szabo. Ten dotycnej copypastaman byl dokonce tak naivni ze v roce 1993 pripsal k Fedoru Lazarenkovi Kanadskou vlajku. Může snad Kanaďan startovat na ME? Ano Fedor Lazarenko pozdeji reprezentoval Kanadu a to je velkej problem právě judoinside.com, že pokud někdo změní národnost tak se ty jeho starý výsledky jsou i s tou jeho novou národnosti. Tyytoo (diskuse) 22. 2. 2013, 18:02 (UTC)