Diskuse:UFO (hudební skupina)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Ta biografie převzatá z anglické Wikipedie není jenom málo obsažná, ale jsou v ní i celkem zásadní nesmysly. Nejslavnější období kapely bylo v 70. letech v době, kdy s kapelou hrál německý kytarista Michael Schenker a kapela vydala alba Phenomenon (1974), Force It (1975), No Heavy Petting (1976), Lights Out (1977) a Obssesion (1978). Studiová tvorba pak byla završena koncertním albem Strangers In The Night (1979). V době jeho vydání už byl ale Schenker zpět u Scorpions a pžemýšlel o založení vlastní skupiny The Michael Schenker Group, se kterou vydal v roce 1980 první album. Další důležité období je rok 1994, kdy se Schenker opět s UFO spojil a vydal tři slušná alba - Walk On Water (1995), Covenant (2000) a Sharks (2002). Poté přišel do UFO nový kitarista Vinnie Moore (USA), který je v kapele dodnes a přinesl s sebou i novou energii. Kapela opět pravidelně koncertuje a vydala s ním další tři celkem povedená alba You Are Here (2004), The Monkey Puzzle (2006) a The Visitor (2009). V 80. letech, která uvádíte jako nejúspěšnější řešila skupina UFO existenční problémy. Docházelo k častým personálním změnám, hlavně ve druhé polovině 80. let a na začátku 90. let. Přesto vydali některá z těch nadprůměrných alb, např.: The Wild, the Willing and the Innocent (1981), Mechanix (1982) a Making Contact (1983). Ve druhé polovině 80. let měl zdravotní potíže lídr kapely Phil Mogg a vypadalo to na konec UFO. Na konci 90. let došlo dokonce i o soudní spor o používání názvu U.F.O. mezi Michaelem Schenkerem a ne druhé straně dvěma zakládajícími členy Philem Moggem a Petem Wayem. Ti museli dvě alba UFO vydat pod názvem Mogg/Way (Edge Of The World (1997) a Chocolate Box (1999)). Nakonec se ale se Schenkerem domluvili a značku U.F.O. udrželi ve svých rukou. V posledních letech se prakticky ustálil kádr kapely téměř v té nejslavnější sestavě z 80. let a z alba Walk On Water vijma kytaristy Schenkera, kterého v roce 2003 vystřídal Vinnie Moore. Na ostatních postech pak jsou: Andy Parker (bicí), Paul Raymond (kytara, klávesy) a Pete Way (basa), kterého ale v posledním roce musel pro nemoc zaskočit Rob de Luca z kapely Spread Eagle (NY, USA). -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 213.226.236.81 (diskuse)

Dobrý den. Díky za upozornění, můžu Vám ale napsat jen tři slova: editujte s odvahou! To, co jste tu napsal, jste mohl vložit přímo do článku, který by tak hned měl větší encyklopedickou hodnotu. --Harold 23. 11. 2009, 15:42 (UTC)

... do toho se mi nechce. Jo a ještě k tomu jejich hudebnímu stylu - mám jejich všechna studiová alba a několik dalších live a kompilací a při poslechu kteréhokoliv z nich si nemyslím, že by U.F.O. hráli heavy metal. A že by nějak více ovlivnili některé z kapel patřících do NVBHM, to si také nemyslím. Snad jen že podpořili začínající Iron Maiden v období kolem alba "The Number Of The Beast" (1982). Výraznějším vzorem snad jen kitarista Michael Schenker.