Diskuse:Užitkové rostliny

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Abych doplnil přehledy užitkových rostlin, udělal jsem výběry v databázi Florius pro jednotlivé skupiny. Kolega Reaperman je však označil za spam a tak zrušil propojení s největší (nekomerční) taxonomickou databází rostlin spravovanou Unií botanických zahrad. Domnívám se, že tím Wikipedii poškodil. --Sekerka 17. 11. 2008, 13:47 (UTC)

Je mi líto, ale Wikipedie není sbírkou externích odkazů ani internetovým rozcestníkem. Zrovna na této stránce to vypadalo přesně tak, jak to vypadat nemá, velké množství externích odkazů zamíchaných do normálního textu. Florius je asi největší česká databáze rostlin, ale výsledky vyhledávání v této databázi jsou pro normálního čtenáře jen ztěží využitelné a srozumitelné. Hromadné vkládání odkazů podobného typu je spam. --Reaperman 17. 11. 2008, 16:56 (UTC)

Kulturní rostliny[editovat zdroj]

Já bych neřekl, že všechny užitkové rostliny jsou i kulturními. Kulturní jsou dle mého názoru ty, kde dochází k cílené kultivaci člověkem a tím pádem i ke šlechtění. Kdežto „užitek“ mohou poskytovat i rostliny divoké?--Juan de Vojníkov 17. 2. 2010, 19:03 (UTC)