Diskuse:Typ 99 (tank)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Bohužel jsem musel dát šablonu urgentně upravit. Nejprve jsem chtěl dát jen šablonu na úpravu pravopisu (prohřešků proti češtině je tam dost), ale vzhledem k tomu, že má jít o překlad z enwiki … mnohé pasáže si s angl. originálem přímo odporují, jiné se „jen“ odlišují. Rovněž terminologie je „neujasněná“ (výrazy „vyzbrojení“ místo „výzbroj“, „bitevní tank“ místo „hlavní bojový tank“ (MBT), je název tanku Type 99 nebo Typ 99 atd.)

Př.: Anglický text:

The chief designer of Type 99 is Chongqing born Mr. Zhu Yusheng (祝榆生), who lost his right arm in an accident during a trials for mortar rounds in January 1948. When the project first started in the mid-1980s, Mr. Zhu Yusheng (祝榆生) had already retired but due to the lack of experienced designers, he was recalled. The deputy general designer was Mr. Wang Zherong (王哲荣). For their work, they were given the Achievement Rewards from the Chinese Arms Industrial Group Co. in the early 2000s

je přeložen takto:

Hlavní konstruktér Typu 99 je Chongqingrozený Zhu Yusheng (???), který stratil ruku během bojů o Marar okolo ledna 1948. Projektovat začal v polovině 80-tých let, Zhu Yusheng pak odešel kvúli nedostatku kvalitních konstruktérů. Zástupce hlavního projektanta Wang Zherong (???). Za jejich práci dostali začátkem roku 2000 ocenění Čínské zbrojní skupiny (Chinese Arms Industrial Group Co.).

a správně by mělo být:

Hlavním konstruktérem Typu 99 byl Ču Jušeng (祝榆生), rodák z Čchung-čchingu, který ztratil pravou ruku při nehodě během zkoušek minometné munice v lednu 1948. Když v polovině 80. let práce na projektu začaly, byl Ču Jušeng už v důchodu, ale vzhledem k nedostatku zkušených konstruktérů se vrátil. Zástupcem hlavního konstruktéra byl Wang Čerung (王哲荣). Za svou práci dostali po roce 2000 ocenění od Čínské zbrojní skupiny (Chinese Arms Industrial Group Co.).

--Pazuzu 10:30, 6. 9. 2007 (UTC)